mandag den 1. oktober 2007

Will.I.Am - Songs About Girls


Will.I.Am som de fleste nok kender fra The Black Eyed Peas, er endnu engang klar med et solo projekt. Om det er hans 2. eller 3. kan jeg umiddelbart ikke lige hitte ud af?
Som start kan man sige, at "Songs About Girls" intet har med hip hop at gøre. Han er mest kendt for sine pop beats, men mange store hip hop navne, såsom Busta Rhymes, NaS, The Game, Common og Talib Kweli har arbejdet sammen med Will.I.Am, resultaterne af disse samarbejder kan diskuteres, men det bliver ikke nu.
Det er jo oplagt for Will.I.Am at udgive et pop album efter Fergie har fået så meget omtale for hendes "The Dutchess", som næsten er produceret 100% af Will.I.Am.
Men, fra Will.I.Am's debut "Must B 21" og BEP's første udgivelser, hvor folk som De La Soul, Rakim, DJ Premier, Planet Asia og Phil Da Agony medvirker, er der ikke en eneste parallel at trække til "Songs About Girls", hvilket i dette tilfælde ikke er en skidt ting. Det kræver som sagt bare, at man først slår sit hip hop øre fra, og tænder for det poppede.
Gør man så det, er der faktisk en del eminente numre at finde på albummet. Det er funky numre, der minder lidt om Earth Wind and Fire, Mezoforte og BEP i en og samme blanding. Åbningsnummeret "Over", som er en af skivens bedste, har en lækker produktion, og det er simpelthen så groovy at det er svært at sidde stille. Heartbreaker har et beat der godt kunne have været op "The Dutchess", men Will.I.Am's sang og omkvæd løfter nummeret op på et højere niveau, ligesom "I Want You" på Commons "Finding Forever", blev reddet af Will.I.Ams omkvæd. Førstesinglen "I Got It From My Mama" er dedikeret til hans pigefans på 14-16 år, det er et Voice-hit-nummer, af værste skuffe. Ligeså er det med "The Donque Song" med Snoop Dogg, uudholdelig.
Men, numrene "Impatient", "One More Chance", "Invisible" og "Fantastic", som ligger lige efter hinanden, roder bod. De har alle et super lækkert sommer-feel, som egner sig perfekt til en solrig sommerfest, med kolde mojitos, lækker BBQ og smukke piger. "Impatient" har et groovy Jamiroquai twist, som lægger op til dans, og "One More chance" minder lidt om "Sexy" fra Elephunk, som jeg elsker! Og så er der den næsten kriminelt lækre "Ain't it Pretty", som er definationen på smoothness og relaxation. Afslutningsnummeret "S.O.S." er det eneste nummer hvor der bliver rappet. Til produktionen har Will.I.Am "stjålet" trommerne fra "Forever Begins", og nummeret handler om den detour vi og vores verden er på vej nedad.
Et album ved navn "Songs About Girls" har alene ved navnet ikke det største petentiale til at overraske en, men jeg må alligevel indrømme, at der er nogle ufatteligt lækre numre på. Men havde jeg været Will.I.Ams rådgiver, havde jeg nok prøvet at få ham til at udgive albummet i sommerperioden, det ville give den et mere aktuelt look. Sommergroove i oktober, think not. Men jeg går ud fra, at det altid er varmt på Sunny Beach?!
Alt i alt en blandet landhandel af rigtig lækre numre, og rigtig ligegyldige numre. Jeg synes dog stadig, at når Will.I.Am er god, så er han fandme fantastisk, og jeg ved med sikkerhed, at de førnævnte sommertracks vil være fast inventar til mine sommerfest, langt ud i fremtiden.

5/6

Ingen kommentarer: