lørdag den 27. oktober 2007

Percee P - Perceverence

Det har taget ca. 25 år for Percee P at udgave sit debut album. Det må være en slags rekord, og man kan vel kun konkluderer, at han er en tålmodig mand. Og hvad har han ikke præsteret i "mellemtiden"? Han har arbejdet sammen med folk som Big Daddy Kane, Kool Keith, Lord Finesse, Aesop Rick, Jurassic 5, Jedi Mind Tricks og mange andre. Det er lige før at jeg vil gå så langt til at sige, at han har opbygget et legendarisk status, uden at have nogen udgivelser på samvittigheden.
Hvordan går det så med at få et album ud, når man allerede er en gud i folks øjne? af helvedes til! "Perceverence" er et usandsynligt skuffende album. Madlib har produceret det hele, og det er nok der fejlen ligger. Madlib er dygtig, men han er også meget eksperimenterende, og Percee P har ikke brug for eksperimenterende musik til at bakke ham op. Han har fastsat sig som en tryllekunstner når han har mikrofonen i hånden, hans flow er fremragende, og hans evne til at spytte guddommelige rim af, vil ingen ende tage. Så hvad der havde hjulpet, havde været rigtige hip hop beats, fra folk som han med sikkerhed ville kunne have fået med sig. Jeg mener her DJ Premier, Large Professor, Pete Rock og Diamond, folk i den liga.
Madlib kan skabe ekstremt god musik, og numre som "Ghetto Rhyme Stories", "Raw Heat" og "The Lady Behind Me" hjælper da også albummet i den rigtige retning. Desværre er disse tre numre faktisk de eneste der siger mig noget. Beatet på "Last of the Greats" er helt igennem fantastisk, og det kunne meget vel have været classic material, hvis ikke det var fordi Madlib vælger at skifte beatet over til et komplet ligegyldigt et, efter blot 10 sekunder. Sådan noget bliver jeg fandme' sur over, hvorfor spilde så fremragende en produktion, fremfor en 100% intetsigende en? Makes no sense at all...
Albummet svækker ikke Percee P's status, men personligt havde jeg da set frem til at forrygende album fra en af hip hop industriens vigtige personligheder, det er ganske simpelt bare ikke lykkedes.

Peep lige den her musikvideo, til den legendariske battle mellem Percee P og Lord Finesse. Dén var med til at markerer Percee P som en fremragende lyriker, og da den udkom i '89 var der heller ikke et øje tørt. Og så check lige linjen "Yo' lines are like a empty prison, what a waste of bars", det er virkelig noget crazy shit. Det er dog også Lord Finesses'.


3.5/6

3 kommentarer:

RealHiphop sagde ...

Det er det sku fandme det er tæt på at være mesterligt, der mangler lidt flere "Ghetto Rhymes Stories" sange på. Men at du siger at det kun pynter på albummet at Ghetto Rhymes Stories er på, er noget være lort fordi det er et fremragende nummer!
at det kan få 1.5 kan jeg ikke tage seriøst.

JeppE sagde ...

Det kan jeg af en-eller-anden sjov grund godt forstå!

- Jeg tror måske, at den (måske lidt for) grove vurdering er baseret på ren og skær skuffelse. Percee er en himmelsk MC, og hans evner alene bør lande en karakter over det middelmådige, mindst.
- Men når jeg tænker tilbage på dengang hvor jeg hørte albummet igennem første gang, med de sindsygeste forventninger, er det bare den sønderrivende skuffelse jeg husker bedst.

Jeg vil gerne indrømme, at jeg ofte har overvejet at trække karakten op til noget mere realistisk, men mister en anmelder sin pålidelighed ved at gå ind og rode med gamle karakterer??

Vi kan uofficielt sige, her i kommentarsektionen, at pladen står til 3.5/6 :D

JeppE sagde ...

Karakter rettet d. 30/6-2010