søndag den 4. juli 2010

Homeboy Sandman - The Good Sun


"Let me slow it down, I'm just startin' up /
They say dump it down, I tell 'em smarten up"

I 2008 blev han udråbt til "Best Hip Hop Act 2008" og vandt End of the Week's "Strongest New Artist" pris. Han er hurtigt blevet alles nye yndlings undergrundsrapper, og lovprisninger fra fans, kritikere og kollegaer har væltet ind. Men hvor mange af jer kender ham? Det er sikkert ikke mange, der er nemlig ikke meget plads til de små stjerner i disse dage, hvor tunge drenge som Drake, Em, Ross, Weezy, Jay og Ye konstant kæmper om førstepladsen. Det er derfor dejligt befriende at falde over en kunstner som Queens rapperen Homeboy Sandman, der helt udenom overambitiøs hype og storladne budgetter, udsender en skive som The Good Sun, alene for the love of hip hop. Sandman dyrker den gamle skoles dyder; det handler om indhold, levering og indlevelse, og kun få aktuelle mc'er kan nå ham på disse fronter. Han får det til at lyde legende let når han slynger sine melodiske og malende rim ud, men man er dog aldrig i tvivl om, at det kræver evner, tilsvarende de største rapveteraners, at udrette hvad Sandman gør. Tilsæt en sublim samling produktioner fra et hold mindre kendte, men mesterlige leverandører, og man har noget nær den ultimative hiphop pakke. Substantiel, velproduceret, gennemført sprød hiphop med hjertet på rette sted. Homeboy Sandman sælger måske ikke en million plader, but he can rhyme though!

"Sand, you're buggin not getting on Twitter /
Think of all the fans who'd love to monitor /
Your each and every move, maybe you should consider /
The web traffic you lose for tryin' to have dinner /
Without an interruption every second, I doubt /
You'll mind the extra attention when your record is out /
Don't you figure you're reluctance to travel the regular route /
Could leave you left out? /
Nah, 'cause I can rhyme though"

5/6
Jeg fik mig en god snak med Homeboy Sandman, da jeg tilfældigvis
mødte ham i Fat Beats Records, da jeg var i Los Angeles for nyligt.
Super cool fyr, med begge fødder solidt plantet på jorden.- Støt god hiphop! Køb The Good Sun -
via iTunes eller på
www.imusic.dk


-

4 kommentarer:

Ecko Leader sagde ...

Så er roskild overstået - hocus pocus var for vilde, synes jeg!
Men det er fandme Tech n9ne der render med prisen for vildeste koncert i år!

Anonym sagde ...

Yes, efter 2 gange mainstream strikes der back, med en virkelig anmeldelse af en rigtig fed skive. Kast forøvrigt et blik på Big Boi's nye (Sir Lucious Left Foot: Son Of Chico Dusty) og Green Streets - Crossroads EP, hvis du ik allerede har været der.

Casper

Anonym sagde ...

Ha ha ha ha, forstår ik engang selv hvad der står ovenfor. Men super med anmeldelse af albummet, som af mange, mig selv inklusiv, beundres for den rene stil og gode produktion.

Casper

JeppE sagde ...

Haha, jeg skulle også lige læse den første sætning der igennem et par gange før jeg fandt ud af, at noget nok var gået galt i skrive processen!!

Men jeg tror nu godt jeg forstod essensen af volapykken: Fremragende album, der let giver baghjul til de to mega mainstream rappers' plader

:D

Jeppe.