søndag den 10. juni 2012

Celph Titled & Buckwild - Nineteen Ninety More


"Matter of fact I got a habit, that due to my habitat /
I'm pretty good at rappin' raps about makin' clappers clap"

Celph Titled & Buckwilds Nineteen Ninety Now fra 2010 var en intet mindre end genial udgivelse, hvor Buckwilds 90'er-beats havde fået et lille facelift og Celph Titled rappede røven ud af bukserne til folk tabte kæben. Et lille mesterværk, der ledte tankerne tilbage på en 15-20 år gammel hiphop, samtidig med at den fejede de fleste andre 2010-udgivelser af banen (læs anmeldelse her). Celph og Buck havde tilsyneladende så meget materiale til overs, at de sidste år besluttede sig for at udgive EP'en Nineteen Ninety More, der ganske beset består af en håndfuld numre, som blev sorteret fra Nineteen Ninety Now.

"Will Celph Titled sell out any show? /
Will Lil' Wayne look like Whoopi Goldberg when he's old? /
Hell yeah!!"

Kender man Celph Titled ved man, at det udelukkende handler om "bitches, guns, punchlines and humor". - Det har det alle dage gjort, og det gør det stadig på Nineteen Ninety More.Man smækker altså ikke en Celph Titled plade på anlægget for at få noget at tænke over, men for at få sig et godt grin og blive imponeret af hans tekniske færdigheder. Og dét gør man! Det er meget få der kan udkonkurrere Celph i overlegenhed og flow-beherskelse, - han er ganske simpelt en af stormestrene. Ifølge ham selv spytter han så skaprt, at "... hard rappers that pose in 'tims get turned to the Olsen twins"! Samtidig er han vanvittigt opfindsom og kløgtig når det kommer til punchlines, metaforer og sammenligninger. Jeg tog flere gange mig selv i at måtte rewinde for lige at se, om han virkelig sagde "det der!?". Fx på åbningsnummeret "While You Slept", hvor han rapper: "My style's a neglected kid: never aparant/a parent". Helt genialt. Samtidig kan han slynge punchlines over disken, som ganske bogstaveligt kan få én til at grine, som når han fx rapper: 

"You said you had your own clothing line /
But that was just a wire strung up in your backyard for your clothes to dry"

eller:

"You like buttcheeks tight, it ain't hard to tell /
You been through more manholes than Donnatello and Raphael!"

Celph Titled er sindsygt underholdende. Heldigvis er produktionerne også on point, igen. Der er ikke meget rest-beats over produktionerne her. Der er måske ikke nogle beats på NNM, der får mig helt lige så meget op at køre som fx "The Deal Maker", "There Will Be Blood" og "Swashbuckling" fra forgængeren, men mindre kan bestemt også gøre det. Den nedtonede "Nothin' To Say" bærer et helt fantastisk beat, der i min optik er længder bedre end flere at beat'sne på NNN. Resten af listen består af gedigne bangers, fuldendt med gyngende trommer og savtakkede basgange, der virkelig lægger op til den aggressive battlerap, som Celph så glædeligt praktiserer. Ligesom Celph's klassiske "Primo's Four Course Meal", hvor Celph spyttede 64 barer over fire forskellige Primo beats, rapper han her over fire Buckwild beats på "Buck's Four Course Meal", bl.a. Artifacts "C'mon Wit Da Git Down" remix og Buchwackas "Caught Up in the Game" - good stuff. Der er gode gæstespots fra bl.a. Laws, Outerspace og hele D.I.T.C. crewet på "There Will Be Blood" remixet, men det er Celph selv der tager kegler på samtlige numre. Som bonus får man samtlige instrumentaler fra både Nineteen Ninety Now og Nineteen Ninety More med, og selvom jeg uhyre sjældent plejer at lytte til instrumentaler, så fungerer mange af produktionerne fra NNN faktisk fortrinligt i instrumental form. Det siger vist lidt om hvor suveræn en producer Buckwild er.
    
Kunne man lide Nineteen Ninety Now er NNM ganske simpelt en must have. Var man ikke til forgængeren er der ikke noget nyt at komme efter her.


4/6

"While You Slept" feat. Laws
 

"Nothin' To Say" feat. Rise

"Buck's Four Course Meal"
 

- Jeppe motherfucking Barslund

1 kommentar:

SørenG sagde ...

Elsker virkelig den mand!

Regner du nogensinde med at anmelde Slim Shady LP, Marshall Matters LP og Eminem Show?
..og noget Esoteric?