onsdag den 2. december 2009

Kero One - Early Believers


"Yo what's up Kero?! Your shit is fuckin' dope! I gotta tell you, I was listening to your whole record, ALL the records on your.. TV there - shit is dope, IloveitIloveitIloveit..."

Ordene kommer fra Will.I.Am, der via en video på youtube forsøger at komme i kontakt med Kero One, i håb om at indgå et musikalsk samarbejde. Dette er meget forståeligt, - Kero One's Early Believers lyder som en blanding af Will.I.Ams to kronværker, soloalbummet Songs About Girls og Timeless som han lavede med Sergio Mendes.
Trods få smuttere her og der, samt et direkte utilgiveligt femte udspil fra Black Eyed Peas, har jeg faktisk altid været rigtig glad for Will.I.Ams musik. Vist er det ultra mainstream, og pop'en spiller altid mindst ligeså stor en rolle som hiphop'en, men det er næsten altid så veludført, at jeg oftest ender med bare at tage JA-hatten på og groove med. Kero One skaber den nøjagtigt samme stemning. Det er positive, sommerlige upbeat produktioner, der får humøret helt i top. Ikke tilfældigt at pladen blev udgivet i april, hvor det gode vejr brager frem og folk bliver så glade og livlige. Early Believers er ét stort sommer-anthem.

Kero startede egentlig som web-designer, og så rappede, producerede og dj'ede han i sin fritid. Beskedne 50 kopier blev udsendt af hans første selvproducerede, selvfinancerede single, men heldigvis blev et enkelt eksemplar samlet op af en japansk DJ, der så potentialet i Keros musik, og dagen efter var Kero et mega hit. Og med udgivelsen af debutalbummet Windmills of the Soul, blev utallige døre åbnet. Reemix Magazine kårede endda albummet som årets bedste i 2006.

Kero's andet album , Early Believers, udkom så tidligere i år, og der er ikke så meget at sige, andet end "hold da helt ferie et lækkert album!!". En lind strøm af sublime produktioner, og rigelige mængder jazz'ede og soul'ede indslag. Og Kero selv er en mere end habil rapper. Det er de positive rytmer, og produktionernes lækre groove der er første prioritet, men den lyriske del er flere længder bedre end jeg personligt havde troet den ville være. Men bedøm selv her:

Welcome to the BayWhen the Sunshine Comes feat. Ben WestbeechKeep Pushin'


- Kan du lide hvad du hører her, så køber du bare pladen omgående, for så vil du elske den - guaranteed!! Kan ske årstiden ikke er helt så aktuel som den var tilbage i April da pladen udkom, men så kan musikken i al almindelighed bare gøre din hverdag lidt lysere og smilende.

4.5/6

Ingen kommentarer: