torsdag den 3. december 2009

Fashawn - Boy Meets World


Efter at have hærget undergrunden med en række solide mixtapes de seneste par år, har 20-årige Fashawn allieret sig med producer-vinunderet Exile til skabelsen af hans debut. - Exile, der med rapperen Blu stod bag 2007's mesterværk Below the Heavens.

Fashawns debutplade ulmer af referencer til Illmatic, for ligesom Nas' klassiker, handler Boy Meets World om en ung mands syn på den værden han er vokset op i, - fra papiret er blankt, til det efter hans tyvende år er fyldt med historier omhandlende liv og død, had og kærlighed, sorg og glæde. Og Fashawn er en sublim fortæller. Hans karakteristiske levering er både påvirket af smerte og optimisme, alvor og et glimt i øjer, og så favner han tematisk set bredt; Fra rå skildringer af det gustne gadehjørne, kærlighedskvaler, opvækst på børnehjem og selvmordstanker til drømmes altoverskyggende signifikans. At vælge citat-uddrag er umuligt!

Hvad angår produktionerne, så er en mageløs samling beats ikke hørt lignende siden Below the Heavens. Det er komplet vanvittigt hvad Exile kan skabe med hans buldrende basgange, støvede trommer og umanérligt velklippede samples. Hvad end det er råt, dystert, groovy eller decideret smukt, så er det udført med en små-skør perfektion, der i min optik gør ham til branchens pt bedste beatsmed.

Boy Meets World
er ikke Below the Heavens 2, men det er umiskendeligt lidt af en monumantal debut, og velsagtens årets stærkeste hiphop album.

6/6

---------------------------------------------------------


5 kommentarer:

sensix sagde ...

Super fedt album. Tror Fashawn bliver one to watch i rappens superliga i løbet af kort tid.

Anonym sagde ...

vil jeg give dig 100 procent ret i. Det her album kører på repeat hos mig pt. Virkelig en solid plade! og årets bedste efter min mening

Anonym sagde ...

Faldt over "Hey Young World" helt tilfældedig for et par måneder siden, og der tænkte jeg faktisk "det lyder godt nok meget som noget der kunne have været på below the heavens" ... det giver meget god mening nu.

/JB

Anonym sagde ...

the ecology er bestemt også et af 2009s små mesterværker. Det nummer er helt sublimt

JeppE sagde ...

Ja! Jeg burde faktisk have inkluderet "The Ecology" som et af højdepunkterne. Man kunne vel mere eller mindre vælge 5 random numre som højdepunkter, men "The Ecology" er helt afgjort et af pladens bedste numre. Der er så mange små detaljer i beatet, fx den samplede sang, der er skåret ud i små bidder, og sat helt åndsvagt godt sammen!

Det er nu engang svært at stoppe med at klappe over denne plade :D