lørdag den 22. august 2009

Blue Scholars - OOF! EPYay! Nyt fra Blue Scholars! Det lod ellers til, at Blue Scholars var gået lidt i glemslen til fordel for Common Market, men Geo og Sabzi har gået stille med dørene, og nu er de klar med en herlig lille sommer-forlængende EP.
Hvor 'Blue Scholars' albummet stod i forårets tegn, 'The Long March' EP'en i efterårets og 'Bayani' i vinterens tegn, er der ingen tvivl om, at 'OOF!' EP'en er en gennemført sommer-udgivelse, lige fra det fantastisk cheesy postkorts-cover til den varme og solrige lydside, der reflekterer "the jawaiian sound", der mere eller mindre er en selvopfunden genrer, som både byder på Jamaicansk reggae, afslappende karibiansk feel-good'ness og Hawaiis eksotiske tribal lyd. Alt sammen tilført Sabzis altid kreative touch med synth og en usammenlignelig sans for at sammensætte ekstremt melodiske skæringer med et minimum af instrumenter.
Tag fx åbningsnummeret "Bananas", der kun består af taiko-trommer (som faktisk er japansk, hvilket vel kun understreger Sabzis suveræne kreativitet) og et fænomenalt synth back-drop. Og så selvfølgelig en Geo der flower som en drøm. Nummeret stryger direkte ind på den ufatteligt lange liste over Blue Scholars mesterværker.
Så er der et nummer som "Cruz", der virkelig er definationen af fesen sommer-party musik, a la Vengaboys eller måske endda Sean Kingston/Akon når de er værst, men når det er Blue Scholars er det ganske forbløffende.
Tematisk set er lyrikken ikke så dyb som før hørt fra Geologic. På OOF! EP'en gælder det mest af alt om at have det godt og nyde livet, og selvom det nogengange virker fór nemt, så er der en gennemgående charme, som ikke er til at ignorere. Selv med linjer som

"Welcome to my hourse where you gotta lose your shoes /
crusin' with, I'm cruisin' with, I'm cruisin with my crew
Driving with my feet, jabba-dappa-doo /
crusin' with, I'm cruisin' with, I'm cruisin with my crew"


er Geologic undskyldt. Det er jo heller ikke fordi han har tabt tråden, han kan sagtens endnu. Ja faktisk virker det som om hans flow-teknik har udviklet sig. Dette synes jeg fx høres tydeligt på førstesinglen "Hi 808", som er Geo's ode til Hawaii, hvor han er vokset op. Og for en gangs skyld har 808 ikke noget med trommemaskinen at gøre, 808 er Hawaiis area code.Selvom jeg ikke tror det er deres intention, lyder OOF! EP'en meget mere kommercial og mainstream end noget man før har hørt fra Massline duoen. Ikke at det gør noget, for når det gælder Blue Scholars er alt efterhånden lovligt, men "Hi 808" og "New People" lyder i høj grad som noget Neptunes kunne have produceret. Her er det dog vigtigt at understrege 'kunne', for når alt kommer til alt ville Hr. Pharrell og Hr. Hugo nok ikke engang have kunne skabt denne lyd. Man skal også huske på, at numre som "Hello", "Coo?" og "Bananas" er langt fra nogen anden producers rækkevidde.

Endnu engang beviser Sabzi og ____ (indsæt Geologic eller RA Scion!!), med den klassiske arrogance, at de spytter bedre EPér ud end de andres fuld-længdes albums. "OOF!" er endnu et must-have til samlingen. Udkommer tirsdag d. 25. august.

5/6

Ingen kommentarer: