lørdag den 30. juli 2016

En masse nyt fra Doomtree-lejren


Minnesota-kollektivet Doomtree udgav sidste år den mastodontiske All Hands, som de efterfølgende har rejst land og rige rundt med. En velfortjent pause eller ferie havde været på sin plads, men det er ikke en frihed der er garanteret som indie-artist, og således vendte gruppens medlemmer hurtigt tilbage til tegnebrættet for at arbejde videre med diverse solo-projekter, der enten er udkommet eller som kommer til at se dagens lys i løbet af året.   

Tjek først Cecil Otters super flot indpakkede Dear Echo, der er en 12'' med tre numre (plus tre tilhørende instrumentaler). Cecil Otter har selv skrevet, produceret og designet coveret, og hvis man førhen har nydt fx Rebel Yellow, er denne lille sag så afgjort et besøg værd. 


Også kollektivt har Doomtree fundet tid til at lege i studiet oven på All Hands albummet. Den kække, Lazerbeak-producerede "Spill Me Up" udkom lige i tide til sommeren, og det er en sand fornøjelse at høre Sims, Cecil Otter og P.O.S. side om side over et beat, der ligger i den mere simple ende af Doomtree-skalaen. 


Sims er ved at lægge sidste hånd på sit næste solo-album, der i skrivende stund dog hverken har titel eller dato. Sidst Sims udgav en langspiller i eget navn, var det med det overrumplende Bad Time Zoo, som stadig overrasker og forundrer idag, fem år efter. "Triple 6's", første single fra Sims' kommende album, er ude, og ud fra den lyd han og Makr bringer for dagen, vil jeg ikke tro, at vi har med en Bad Time Zoo 2 at gøre. Lyden på "Triple 6's" runger industrielt og er mere råt og stripped down i sit udtryk. Giv det en lytter her:


Doomtree-producer Paper Tiger er pt. halvvejs igennem sin In Other Words -serie, hvor han planlægger at udgive fire instrumentale EP'er i løbet af 2016, hver inspireret af en serie plader, som har gjort stort indtryk på Paper Tiger. In Other Words: Part One udkom tilbage i april, og Part Two udkom i sidste uge. Der er et vældigt liv i produktionerne, og selvom EP'erne kun bærer fire numre hver, er der stadig meget at komme efter hos Paper Tiger. 


Flittigst og vel nok tættest på et nyt fuldlængdesalbum er P.O.S. Tilbage i marts udgav P.O.S. det rimelig intense og højst underfundige nummer "sleepdrone/superposition", hvor han over ni minutter og med et hav af gæster, rapper om alt fra retssystemet til hans transplantation og til den videnskabelige teori om superposition. Efterfølgende, i maj, udgav han "Wave", det er et noget mere ligetil nummer, med en elektronisk inspireret produktion, der i kraft af sine klejne melodier er vokset markant på mig. Og så udgav han Lazerbeak-bangeren "Wearing A Bear" her i juli; en brintbombe af et track, hvor P.O.S. virkelig går til den over det fantastiske beat - dén her gik rent ind hos undertegnede.  


Husk at følge Lazerbeaks blog-serie Tuesdays with Lazerbeak, hvor han ugentligt opdaterer læsere på status quo i Doomtree lejren, altid med en håndfuld bonus-tracks og obligatoriske børne-billeder! Her er den seneste, fra i tirsdags.


- Jeppe Due Barslund

Ingen kommentarer: