tirsdag den 26. juli 2016

Brous One flyver igennem 2016


It's a bird.... It's a plane.... It's..... Nej, det er Brous One, der på imponerende vis har stormet igennem første halvdel af 2016 i et storstilet forsøg på at sikre, at hans navn er bredt kendt i undergrunden inden udgangen af året. 


Født og opvokset i Chile og pt bosat i tyskland, har Brous One primært produceret lokalt den sidste håndfuld år, både med tyske og chilenske gæste-rappere. Hans tidligere forelskelse i New York's golden era hiphop, hvor især Lord Finesse, Heltah Skeltah, Pete Rock og Brand Nubian står frem som de ypperste helte, strålede igennem allerede på Un Momento En El Tiempo fra 2012, men hans indlysende kompetencer indenfor jazz-præget, sample-baseret, støvet 90'er boom-bap hiphop har kun taget til i løbet af årene. Absolut stærkest blev det på instrumental-udgivelsen EXPEDITion Vol. 10: Straight From The Basement, som han udgav tilbage i marts. Fyldt til bristepunktet med rå og autentiske beats, der lyder præcist som vi bedst kunne lide det i starten af 90'erne, er dette et formidabelt album, der øjeblikkeligt forfremmer Brous One til en af de mest spændende producere i europa pt. Tag en smagsprøve eller tre her, og bestil en laber vinyl HER hvis det lyder som noget for dig. 
Men et fremragende instrumental-projekt var ikke nok for Brous One, der, imens vi klappede begejstret i vores små hænder over hans bedrifter, prompte vendte tilbage til laboratoriet for at udarbejde producer-albummet Concequences, der med syvtommersøm slår fast, at han er kommet for at blive. Lyden er mere afslappet og mindre boom-bap'et, og de lindrende jazz-elementerne gør overordnet set albummet til en behagelig oplevelse, hvor prominente gæster som El Da Sensei, Raw Poetic, Blu, Sadat X og et par chilenske homeboys, der spytter lidt fuego caliente, fremstår yderst magelige over de lækre beats. Tjek et par numre fra Concequences ud nedenfor, og erhverv vinyl HER, hvis det lyder som noget for dig.  
- Jeppe Due Barslund

Ingen kommentarer: