onsdag den 15. maj 2013

LEFTOVERS2012


Jeppe Barslund og HipHopAnmeldelser præsenterer
LEFTOVERS2012

Så er den ude, - tredje mixtape/kompilation i Leftovers-serien. Denne gang skal I ikke gøre noget for at gøre jer "fortjent" til at få et eksemplar. I skal blot sende mig en besked med navn og adresse, så sender jeg et eksemplar med posten, kvit og frit. I kan enten sende en mail til jeppe_barslund@hotmail.com (skriv LEFTOVERS i emnefeltet) eller find bloggens facebook side og skriv til mig der.

Det eneste jeg ønsker mig fra jer, er, at I kommenterer dette indlæg og skriver hvad I synes om mixtapet. Jeg vil meget gerne vide hvad folket siger til det.

"Hvad går de der Leftovers mixtapes egentlig ud på?" spørger du måske. - Jeg udgiver Leftovers-pladerne, da jeg gerne vil give folk en chance for at høre noget musik, som de måske ikke selv ville falde over. Min mission er at introducere folk for det hiphop, som der ikke bliver snakket om her i landet. Musik, som det måske endda er "svært" at opdage.
En gang om året tager jeg derfor en skovl, stikker nogle dybe stik i jorden og hiver nogle kunstnere - der opererer nede i den dybe undergrund - op til overfladen til skue for folket, så man kan få en lille smag på den fantastiske hiphop der venter én, hvis man gider at lede efter det.
Et kriterium for "medvirken" på Leftovers-serien er, at kunstnerne ikke er for kendte. Jeg havde både tilladelse til at bruge numre fra Macklemore & Ryan Lewis og Killer Mike til Leftovers2012, men da de fik enorm omtale i 2012 - især førstnævnte - var der ikke megen fidus i at give dem spotligt på skiven, fremfor fx L'Orange, Rapsody, Oddisee og Sene.

Trackliste

01. Aesop Rock - "Racing Stripes"
02. P.O.S. - "Fuck Your Stuff"
03. Substantial feat. DJ Jav - "Check My Resume"
04. Del the Funky Homosapien & Parallel Thought - "Get To Drillin"
05. Casual & J. Rawls - "Give Respect"
06. Jaq feat. Cas Metah - "Paper And Coins"
07. L'Orange feat. yU - "The Mad Writer"
08. Typical Cats - "The Bitter Cold"
09. Blu & Exile - "Ease Your Mind"
10. Murs & Fashawn - "The Other Side"
11. Dag Savage feat. Aloe Blacc - "When It Rains"
12. Rapsody feat. BJ The Chicago Kid - "Good Good Love"
13. Kevlaar 7 & Woodenchainz - "At Last"
14. Oddisee feat. Tranquill - "Anothers Grind"
15. Purpose & Confidence - "Rep to the Death"
16. Actual Proof feat. Geechi Suede of Camp Lo - "Poison Ivy Gloss"
17. DJ Yoda feat. Action Bronson & Alice Russell - "Big Trouble In Little China"
18. P.F. Cuttin & Labba - "Blunts Bongs Bitches"
19. Big Quaters - "Never Felt Better"
20. YC the Cynic - "Hey There Young Man"
21. Sene - "Music Man"

LEFOVERS2012Spotify


Albums og producere
(klik for at forstørre)


35 kommentarer:

Rasmus_graucob sagde ...

Er ikke helt kvalificeret til at kommenterer, da jeg ikke har fået lyttet til samtlige kunstnere, men ud fra hvad jeg kan se er jeg enig med dig i Blu og Purpose & Confidence. Glæder mig til at høre komplilationen!

KoreaNinja sagde ...

Må også indrømme, at jeg ikke er godt bekendt med mange af dem på mixtapet. Dog er jeg blevet super hooked på Blu i løbet af det sidste års tid og generelt, så bliver jeg meget fanget af de fleste anbefalinger herfra. Så vil da glæde mig til at opdage "nye" navne.

Unknown sagde ...

kender ca. en tredjedel af sangene, og de er da af en hvis kvalitet, så hvis det holder samme niveau hele vejen, bliver jeg ikke skuffet..keep it fly, keep it high

Kvp235 sagde ...

Hey Jeppe

Tak for cd'en - Den ser rigtig lækker og prof. Ud
Personligt er jeg enig med dig i, at det er en skam at følgende sange er blevet "glemt" i 2012:
01, 03, 05, 06, 11, 12, 20 og 21.
Yndlings: 06 :-))

Synes cd'en er varieret og er vild med de numre der har sådan en "happy jazz"-undertone (er ikke kender at udtrykkene inde for hip-hop, men håber du forstår Anyhow ;-) )
...
Endnu engang tak og tror ikke man kan sige andet end:
Keep up the good work

Bedste hilsner
Kamilla

Christian H sagde ...

Fed plade, overgår efter min mening 2011-udgaven :) ..

Kendte kun numrene fra Aesop, P.O.S. og Blu i forvejen, så der er rigtig meget guld at finde herpå. "The Bitter Cold", "Paper and Coins", "Good Good Love", "Music Man", "The Mad Writer" (for blot at nævne nogle få) er fuldstændig åndssvagt fede :) .. Er overrasket over at der ikke er noget Macklemore, Killer Mike eller El-P at finde herpå, men de er måske for store navne? :)

Et lille spørgsmål: Hvad er historien bag Cee-Lo-delen på "Hey There Young Man"? Han er ikke credited på hverken Leftovers-coveret eller på YC's bandcamp? :)

JeppE sagde ...

Godt at høre Christian! :)

Jeg skal nok gå i detaljer når jeg kommer til "Hey There Young Man" indlægget på bloggen. Helt kort kan jeg sige, at Cee-Lo Green ikke er krediteret, da han ikke er en egentlig feature. Lyt her: http://www.youtube.com/watch?v=dLGGAuUErQc

Ang. Macklemore & Ryan Lewis, Killer Mike og El-P så ja, de "blev" for store i 2012 til, at jeg syntes de havde brug for min "hjælp" ;)

/Jeppe

LasseMand sagde ...

Tak for Cd'en Jeppe! Den blir pumpet for hårdt i en voksen mands stationcar lige nu! Jeg kendte til en del af rapperne på dette års leftovers, dog kendte jeg ingen af numrene.. Jeg blev glædeligt overrasket da jeg satte cd'en på, og den er fyldt med rigtig gode numre. Jeg er mest oppe og køre over "Check my Resume" med Substantial, samt "Rep to the Death"- som i mine ører er tæt på at være en perfekt "banger", med en oldschool 90'er feeling i beatet! Tak for en god blog, og nu også en god cd. Lasse

Smeden sagde ...

Super nice plade du har fået blandet her!
Har hørt den igennem fra ende til anden 4-5 gange nu, og jeg bliver bare mere og mere forelsket i stort set alle sangene.
Kendte Blu, P.O.S, Casual & J. Rawls og L'Orange før, og de er netop også sådan nogle jeg prøver at få mine venner til at høre, fordi jeg synes virkelig de fortjener at blive større.
Og netop pga. de navne var mine forventninger til resten af pladen også rigtig høje, og jeg er absolut ikke blevet skuffet, snarere tværtimod!

Big ups Jeppe!

Anders Dall sagde ...

<3

Jeg blir også nødt til lige at smide en kommentar. Jeppes blog har været min kilde til ny hiphop det sidste lange stykke tid. Jeg var derfor også sikker på at pladen ville falde i min smag. Jeg blev på ingen måde skuffet! Tværtimod. Jeg har forelsket mig i stort set alle numre. Et par af numrene havde jeg stiftet bekendskab med, men i disse tilfælde var der bare tale om et glædeligt genhør.

Jeg har kun gode ting at sige om udgivelsen!

TAK!

Magnus A. Bøgh sagde ...

Der er rigtig meget guld og sprød lyd på den plade! Det meste af det er rigtig fedt - selvfølgelig er der noget der ikke lige falder i min smag, men det ville da også være usandsynligt heldigt at ramme 21 sange af lige min smag. Det er et fedt projekt og det er godt at høre lidt nyt og lidt forskelligt. Mange tak og held og lykke med det fremover!

Unknown sagde ...

Fantastisk projekt. Hørte pladen ved en kammerat, og der er sku mange lækre sager der på. Er træt af alt det mainstream rap der kører for tiden.
Big ups...

Unknown sagde ...

Hej Jeppe,
Har du overvejet at lave en Spotify playlist af albummet? Det ville være svedigt - og optur over at du har Purpose & Confidence på!

Unknown sagde ...

Lækker cd at få smidt ind af døren, med sindssyg mange fede numre på. Der var 4 numre jeg ikke synes fortjente pladsen, men måske det er et spørgsmål om smag.

Numrene var Poison Ivy Gloss, Blunts Bongs Bitches, Never Felt Better og Hey There Young Man.
Grunden til jeg ikke synes de fortjener pladsen, er hovedsageligt fordi jeg simpelthen ikke mener de holder samme høje standard som resten af numrene på cd'en. Lige med Poison Ivy Gloss synes jeg det var produktionen der var alt for dårligt mixet og vokalen lyder underligt ovenpå og med Hey There Young Man synes jeg ærlig talt at nummeret som helhed var dårligt, jeg brød mig ikke om vokalen, produktionen var simpel uden at være fed. Igen kan det være et spørgsmål om smag.

Udover det, så er jeg kæmpe fan af numre som Paper and Coins, The Bitter Cold, Ease Your Mind, The Other Side og Good Good Love, hvor jeg ikke kendte et eneste af dem i forvejen.

Alt i alt en rigtig fed skive! Jeg synes dog den starter stærkere end den slutter af, og jeg er vel bare fan af at gemme det bedste til sidst.

Tak for en fed plade og tak for at åbne mine øjne for at masse nye kunstnere!

- Mike

Christian G sagde ...

Efter at have lyttet til 2010 og 2011 udgaverne, havde jeg ikke MEGA store forventninger, da nogle numre på 2010 og 2011 udgaverne ikke helt faldt i min smag. Men på 2012 pladen er alle sangene virkelig fede 6/6! Så jeg er egentlig glad for at blive guidet rundt i undergrunden, og opdage kunstnere og fantastiske numre. Ydmygt tak.

Christian Guldmann

Eika sagde ...

Rigtig fedt, men dog synes jeg ikke lige så godt om 2012 udgaven som de forrige. For mig er helheds indtrykket bare ikke lige så stærk - men det er jo en smagssag.
Det er et pisse fedt projekt, og de 60 kr jeg støttede med er super godt givet ud!

Blueberry yum yum sagde ...


En god blanding af mine egne ynglings numre fra 2012 og numre som var gået min næse forbi.

Det har resulteret i at jeg har opdaget en kunster som jeg ikke havde hørt om før og som jeg nu er blevet helt vild med !! So thank you for that..

Keep up the good work.

- Jeta

Unknown sagde ...

Overordnet en rigtig god complilation plade. Generelt ikke min kop te, da de ofte er udtryk for en samling af sange med en masse airplay. Det er dog helt det modsatte her, hvor sangene er valgt udfra, at de naturligvis skal have kvalitet men samtidig ikke være kendte for den almene befolkning. Jeppe du har gjort et super godt arbejde ! Jeg elsker hiphop så kender naturligvis en håndfuld af de valgte tracks. Stadigvæk er der en masse for mig nye guldkorn, som giver lyst til at dykke dybere ned i de givne kunstneres musikkataloger.
Men det der virkelig gør denne udgivelse god er, at jeg føler den er personlig selvom det er en opsamling. Det virker som om, at alle numre er nøje udvalgt og ingen er havnet på pladen ved en tilfældighed. Den røde tråd på skiven er Jeppes musiksmag. Heldigvis er vi indenfor denne genre meget enige.

Da du startede bloggen gjorde du det nemt at finde nyt kvalitetshiphop. Nu sender du cd'er ud gratis som man bafe skal smide i anlægget. BIG UPS!

Isa Rakipovski sagde ...

Uden tvivl et fedt koncept og en god samling af oversete kunstnere i 2012. For mig er Leftovers en måde hvorpå jeg kan opdage nye kunstnere indenfor hip-hop - udover at det selvfølgelig er en lækker CD.

Der er en række nye (eller gamle) navne, som er spænende at søge efter, og som med sikkerhed ikke har har fået nok opmærksomhed fra andre hip-hop anmeldersider på nettet. Dem som jeg har undersøgt yderligere efter at have hørt Leftovers2012 er hovedsagligt:
Aesop Rock
Jag
L'Orange
Dag Savage
Rapsody
Sene - Men de overstående er blot mine valg.

Med Leftovers2012 opdager du nye og anderledes kunstnere, hvilket du med sikkerhed vil være taknemlig for efter du har hørt CD'en. Efter min egen vurdering kan det være en smule kedeligt at høre de samme få rappere om og om igen, så derfor er det fedt og forfriskende med sådan en CD!

Meelsen sagde ...

Endnu engang kæmpe cadeu og 5 svin for den her opsamling og det arbejde der er lagt i dét. En masse fede numre der er blevet samlet på ét sted. For en mand som mig der er ''stuck in the 90's'', er det en god mulighed for at få tjekket op på hvad der rører sig på scenen, da jeg kun kendte kun en lille håndfuld af kunstnerne i forvejen. Numre som "The Mad Writer" og "When It Rains" har gjort at jeg måtte finde tandpasten frem, for at undgå ridser i cd'en! Til folk der ikke har fået den bestilt, kom ud af busken, det er kvalitets Hip Hop til ''mind, body and soul''!

Silas Belli sagde ...

Kendte kun meget få af kunstnerene på cd'en i forvejen, men som en ret jævn læser på bloggen var jeg ikke i tvivl om at Jeppe havde gjort et godt arbejde! Jeg er blevet introduceret for en masse kunstnere, især P.O.S og L'orange synes jeg er super fede! Og der er helt sikkert et par kunstnere mere jeg har tænkt mig at tjekke op for.

Tak for cd'en, det er altid dejligt at få udvidet sin horisont!

John Nowshahr sagde ...

Leftovers 2012 er det første mixtape jeg har fået æren af at eje i leftovers-serien - og det bliver helt klart ikke det sidste.
Leftovers 2012 er en fed kompilation af gode hiphop-sange der varierer med både mandlige og kvindelige kunstnere. Jeg kendte selv kun til få af navnene på mixtapet og fik af den grund kendskab til en masse rappere, jeg ikke havde hørt om før (hvilket jo også er formålet med mixtapet)
Alt i alt, en virkelig fed CD! Hvis du er til hiphop, så skal dette mixtape helt klart tjekkes ud - det sendes jo endda til dig kvit og frit! Det kan godt være at man ikke synes så godt om nogle af sangene, men giv det en chance - det gjorde jeg og det er jeg glad for.
Jeg kunne måske godt have håbet på lidt mere variation med hensyn til subgenre. Derudover fungerede importeringen af CD'en til Itunes ikke helt optimalt ved mig (sangene hed bare spor 01, 02, 03 osv.) - men ellers virkelig fedt initiativ!

Frej E sagde ...

Nu har jeg fået lyttet det igennem et par gange, og det var sgu en ren eargasm, en masse fede tracks og en god linje med gode overgange mellem sangene, og i det hele en behagelig lytte oplevelse. Jeg har via. dette tape fået stiftet bekenskab med en masse "nye" navne samt jeg har fået bekræftet min interesse for andre.

Rigtig godt tape, som jeg har anbefalet til mine homies

- Frej

Simon sagde ...

Flot, flot mixtape. Det må jeg sige. Jeg kendte kun en god håndfuld af kunstnerne på forhånd, så virkelig en sand fornøjelse at blive introduceret til bl.a. L'Orange og Dag Savage.

Meget naturligt falder det hele ikke i min smag, men det er egentlig kun få tracks.

Det beat, der bliver brugt på 13'eren, har jeg hørt før, men kan ikke lige finde ud af hvor.

Det umiddelbare favoritnummer er nummer 11. Det lyder herligt med Aloe Blaccs stemme, som en del af beat'et bag Dag Savages rap.

Fred ud!

Unknown sagde ...

En rigtig lækker opsamling, med en masse rigtigt godt og forskelligt hip hop. Der er som sædvanlig, nogen enkelte jeg ikke bryder mig om og kan gå hen i mod at være dissideret dårlige, men der skal jo selvfølgelig også være noget for en hver smag, men det meste af det rammer rigtigt godt på mig.
Jeg var så heldig ikke at kende en eneste af kunstnerne, så var rigtigt fedt at stifte bekendtskab med nogen nye.

Unknown sagde ...

Virkelig et fedt album ! Sangen med action havde jeg aldrig hørt før og den er jo en ren guldperle! Super mange tak for endnu et album keep up the good work!

Anonym sagde ...

Jeg elsker at opdage og høre nyt musik. Du har sendt en lækker plade med kunstnere, som jeg ikke kendte til, og det er alt for lækkert! Tusind tak for det - nu har jeg en masse spændende kunstnere som jeg kan beskæftige bekendtskab med henover sommeren.

Igen; TAK :-)

Og nu til anmeldelsen. Lidt kort, men hellere kort end ingen.
Der er ikke en af sangene, jeg ikke synes om - hvilket er meget sjældent i mit tilfælde!!

Virkelig et chill mixtape :)

Mads sagde ...

Som forventet blev det en kanon fed plade. Masser af nye bekendtskaber, og mange stilarter på trods af en rød tråd, som jeg ikke begriber hvordan du har båret dig ad med at få til at være der (!). Hele konceptet bag skiven er simpelthen genialt, jeg har sagt det før og siger det igen: jer der ikke har den, SKAF DEN. Det er gratis, og det er kanon hip hop.

Mine favoritter er numre som Hey There Young Man, Paper and Coins, Check My Resume, Racing Stripes, Good Good Love, At Last, The Bitter Cold og Fuck Your Stuff - og det er jo bare favoritterne, resten er super fede. Bortset fra Get To Drillin, som jeg simpelthen ikke kan høre færdig..

Det havde været for fedt at få Victory Lap og et Killer Mike nummer med, men som du siger, så havde det været lidt i strid med konceptet. I Macklemores tilfælde kan man jo ikke ligefrem kalde ham undergrund længere, wow.

Keep up the good work, jeg følger med på bloggen. Glæder usigeligt meget til din Yeezus anmeldelse!
Håber forresten også du har tænkt dig at anmelde Tonedeff's næste EP når den udkommer, samt Pusha T's album i næste måned.

- Mads

Mads sagde ...

Glemte "The Mad Writer" - endnu en af de store favoritter!

Unknown sagde ...

Efter have lyttet plade igennem, må jeg sige det fed skive, med en go vibe. Favoritterne er nok "big trouble in little china" "good good love" eller stort set hele pladen. Men syntes dog de sidste 4 numre ikke rigtig fanger min interesse, så meget som resten af pladen...men alt i alt en god lytte oplevelse med fede skæringer og en introduktion til nogle nye kunstnere som der helt sikkert skal researches mere på...im out

HIT-A-LIT

Unknown sagde ...

Jeg blev først og fremmest super glad for at mixet blev åbnet af Aesop Rock, da han er noget af det eneste hiphop jeg lytter rigtig intenst til for tiden. Jeg er rigtig glad for at blive introduceret til bl.a. Murs nummeret. Der er en lille håndfuld (4-5) numre der er for "moderne" til min smag.

Så vil jeg med et glimt i øjet, vove den påstand at Jeppe har en svaghed for catchy omkvæd (eller måske har hiphopmusikere det selv, for tiden) ;)

Rigtig fin skive. den er blevet pumpet et par morgener i bilen. Jeg vil huske at smide en mønt efter leftovers 2013.

Per Holm sagde ...

Tak for en spændende cd, det er virkelig fedt at du ligger så meget arbejde i projektet.

Jeg kender ca. halvdelen af kunstnerne + et par nanvne jeg har stødt på før.

Hvis jeg skal nævne et højdepunkt, må det næsten være "Del's - Get to drillin". Jeg har lyttet meget til ham, men har åbenbart sovet på den udgivelse. Resten af hans album holder også 100%. - Kan klart anbefales!

Oddisee er også rigtig fedt (kendte jeg i forvejen) + P.O.S, som jeg kort har stødt på. Skal helt sikkert lytte til mere med ham.

Jeg havde nok valgt et andet Blu & Exile track, "More out of life" eller "The only one" står for mig som de bedste tracks på det album.

Fra Rapsody havde jeg valgt "NonFiction" og "Fryerstarter" fra Aesop Rock. Det er selvfølgelig en smagssag og dine valg af numre, passer bedre til resten af albummet.

Ser frem til næste års 2013, smider gerne lidt mønt efter den.

Julie Jönsson sagde ...

Super fedt mixtape med er enormt meget musik, som jeg ikke kender, og da jeg elsker at blive introduceret for nyt, er det jo perfekt.

Jeg har netop lige opdaget din side, og jeg må sige, at jeg læser dine anmeldelser med største fornøjelse. Skønt med en anmelder der rent faktisk kan argumentere for det han skriver.

Morten V sagde ...

Først og fremmest: Tænk, at jeg har været så lang tid om at skrive en kommentar til det her. For en kommentar for ens gode arbejde er sgu det mindste man fortjener, når man endda også sender det gratis ud. Så tak for det, det er jeg meget taknemmelig for.

Når det så er sagt, så synes jeg at det er en super fed opsamling. Jeg har selv været dårlig til at følge med i hiphop-scenen i et godt stykke tid, og derfor er sådan en her perfekt at få. Der var enkelte numre jeg i forvejen godt kendte, men alt i alt er mange af numrene en ny oplevelse for mig. Især Kevlaar 7 & Woodenchainz har jeg haft det optur over, som jeg ikke kendte i forvejen. Udover det, så har jeg altid været stor fan af Blu & Exile, men har aldrig fået hørt Give Me My Flowers albummet, som jeg allerede har tjekket op på.

L'Orange har jeg også haft det fedt over, som også var et ukendt stykke for mig tidligere.

Tak for et fedt stykke arbejde,

Unknown sagde ...

Hej :)
Jeg elskede virkelig 2010 og 2011 udgaverne, og jeg vil lige høre om denne plade stadig er til at få fat i?

Med venlig hilsen Sarah

Unknown sagde ...

Undskyld det sene tidspunkt til at smide en kommentar!

Albummet er et fremragende album til at stifte bekendtskab til nogle af de kunstnere man ikke får hørt ! Meget af det hip-hop jeg hører , er albums jeg har skaffet efter at have læst gode anmeldelser på denne blog! Det hip-hop Jeppe falder for er åbentbart det samme som falder i min smag ! Jeg har været glad for stort set alle numrene på pladen og har fået kendskab til kunstnerne efterfølgende.

Fortsæt det gode arbejde - deler samme overbevisning om at anmelde det gode hip-hop når du støder på det , selvom du ville kunne lave fantastiske leftovers albums hvis ikke du gemte nogle af kunstnerne

Mads