lørdag den 12. juni 2010

Hocus Pocus - Seconde FormuleDet er vist ikke en hemmelighed, at jeg er ganske glad for den franske gruppe Hocus Pocus. Jeg har elsket, tilbedt og dyrket deres musik lige siden 73 Touches fløj ind af brevsprækken for nogle år siden. Place 54 understegede hvor gennemført geniale de var, og deres 2010 udgivelse 16 Pièces blev det endegyldige bevis på, at de nok er verdens pt. bedste jazz/soul/blues/hiphop gruppe.

Men hvordan lød Hocus Pocus før 73 Touches? De fleste lyttere, mig selv inklusiv, hoppede først på toget med denne udgivelse fra 2005, men Hocus Pocus har faktisk udgivet materiale siden halvfemserne. Deres første udgivelse, mixtapet Première Formule, er vist umuligt at opstøve idag - der findes intet info om det nogensteder. I '98 udgav de deres debutalbum Seconde Formule. Dengang bestod gruppen af 20Syl og DJ Greem ( begge er med idag som primus motor) samt rapperen Cambia, hvis Hocus Pocus-eventyr sluttede efter denne udgivelse.
Det fænomenale liveband, som på mange måder udgør Hocus Pocus' nuværende profil, var altså endnu ikke sammensat på Seconde Formule. Som coveret også gør sit for at vise, er stilen mere undergrund, mørk og hiphop'et. Jazz-elementerne spiller en enorm rolle, som man er vant til, men her er det i form af støvede samples og knitrende vinyler, og ikke spillet af gruppens egne musikere. Lyden minder derfor i højere grad om fx La Fouine, Sinik eller Iam - for at sammenligne med deres landsmænd. Selvom det altså i langt højere grad er straight up hiphop end soul og blues, så kan man hele tiden fornemme Hocus Pocus ånden. 20Syl er lidt mere raw at høre på, men hans indre, behagelige mc, er bestemt heller ikke bleg for at lege med. På numre som "10 Que Te Pense", "Sals Plans" og "Tout Dans Le Style" er lyden så familiær, at man ikke kan andet end læne sig tilbage og smile i fornøjelse.

"Tout Dans Le Style":Godt nok kan Seconde Formule ikke måle sig med 73 Touches, Place 54 eller 16 Pièces, men det er stadig et imponerende og velproduceret first step på vejen, og den indeholder flere formidable numre, der gør den rigelig værd at checke ud.

4.5/6


- Nu er det godt nok sådan, at der kun blev lavet 1000 eksemplarer af pladen, hvilket gør den ganske svær at få fat i idag. Men jeg skal gerne påtage mig det ansvar, at få musikken ud til jer kære læsere, men så skal i også hjælpe mig:

Hvis DU kan skaffe mig 5 faste læsere, så sender jeg en kopi af Seconde Formule til dig, kvit og frit, med lidt eksklusiv Hocus Pocus bonus oven i.

God deal! Om det er helt lovligt ved jeg ikke, men da Hocus Pocus selv har sagt, at Seconde Formule er udgået og ikke kommer igen, kan jeg ikke se, at der skulle være noget galt i lidt love-for-the-music-distribution. For en god ordens skyld, så husk, hvis i ikke allerede har gjort det - at købe deres nyere plader. Host op mid lidt monetos og invester i noget af det bedste musik jeres øre vil stå model til.


Køb Hocus Pocus' albums igennem
www.imusic.dk


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Haha... Roskilde 10 bliver jo for vildt. Hocus Pocus og Brother Ali. Ved ikke om du er typen der drager der til hvert år men i år er der da en god grund til at kigge forbi... Peace

Anonym sagde ...

Hey Jeppe..

Ved ikk' lige hvordan jeg skal 'bevise det' hehe :b, men er ret sikker på jeg har skaffet dig 5faste læsere. Har i hvert fald spredt ordet om din blog til stort set alle hip hop-interesserede, jeg kender, mange af dem læser bloggen fast nu, så vidt jeg ved..
Er jeg berettiget til noget Hocus Pocus treat så? :b

Tak fordi du spreder god hip hop man! haha, jeg står sgu nærmest i gæld til dig, eftersom du har introduceret mig til bl.a. Blue Scholars og Blu & Exile!

Jonas

owood sagde ...

Ja, hvordan vil du have bevis? Jeg anbefaler altid din side som den bedste dansksprogede hip hop blog, hver gang jeg får snakket musik med andre hiphopinteresserede.

og en lille anbefaling, hvis du ikke allerede kender den:
www.rapreviews.com (helt fantastisk måde at opnå kendskab til ældre navne).
også kender du vel i forvejen
bastard swordsman og bloggerhouse.net

JeppE sagde ...

He yawls!

Jeg skulle nok have været mere konkret i beskrivelsen af "faste læsere". Oppe i højre hjørne er der en liste over faste læsere, hvor folk kan trykke "følg blok" og så blive en såkaldt fast læser. Der er pt 14 faste læsere, og det er simpelthen DET tal jeg gerne vil have til at stige.

For det første er det for mig den eneste egentlige måde at se, hvor mange der følger bloggen. Men for det andet kan jeg også mere som blogger. Jeg har snakket med nogle pladeselskaber i DK, og de vil hjertens gerne sende mig hiphop udgivelser til anmeldelse........ hvis jeg havde lidt flere faste læsere.

Og så må jeg da indrømme, at jeg gerne vil være med i kapløbet om at være en "stor" blog.

Så der skal altså tillægges +5 læsere under mine "faste læere", så er der musik på vej!!

Men alligevel, 1000 tak for den støtte i allerede har givet - det´ fantastisk :D

Jeppe

Anonym sagde ...

Nu ligger jeg sørme inde med Première Formule i digital form. Skal vi bytte lige over ;-)

Mvh Casper

JeppE sagde ...

jep - smid en mail til mig hvis du er frisk

Anonym sagde ...

Nu har jeg også seconde formule, men skal da nok lige smide en mail omkring "Première Formule", som tak for den fine side ;-)

Casper

Jonas sagde ...

skal folk være hooked up med google for at de kan blive faste læsere?

Ville så gerne have fat i deres tidlige ting. De rammer Aalborg d. 14/5 og det er jo det vildeste der er sket siden jeg flyttede fra 4320 til Ålleborg for 10 år siden..

Støvfabriken er helt sikkert i huset når de rammer. Og tak for fed blog!!

JeppE sagde ...

Hej Jonas

Ja, man skal oprette en 'google account/konto' for at kunne blive fast læser, men det er gjort på et splitsekund :D

/Jeppe