tirsdag den 25. september 2007

Celph Titled - The Gatalog

The Landmine Leuitenant, The Motherfucking Motherfucker, The Green Daddy Grenade, TheRubiks Cuban. Ja, kært barn har mange navne, men de fleste kender ham nok som Celph Titled. Celph Titled har været med i en del projekter. Han udgjorde 1/3 af Demigodz, han er med i Mika Shinodas Fort Minor family, og så er han en af frontfigurerne i Babygrandes megagruppe Army of the Pharoahs. Man kan altså roligt sige, at Celph Titled har været omkring. Ikke desto mindre har manden aldrig udgivet et soloalbum, og The Gatalog - A Collection of Chaos er heller ikke et soloalbum, men snarre et opsamling af alle hans featurettes. Som "sideprojekter" har han både lavet "No Place Like Chrome" med Apathy og "Every Hog Ha$ Its Day" med J-Zone. Dertil hjalp han Majik Most ganske godt afsted med hans "Molesting Hip Hop" og Dutchmassive med hans "Junk Planet".
Man kan altså kalde Celph Titled en generøs fyr. Han hjælper alle andre med deres projekter, men finder ikke tid til selv at udgive noget. Man må derfor sige, at det er på sin rette plads, at han udgiver denne fire-dobbelte cd, med alle de numre han har hjulpet andre med.
Det der kendetegner Celph Titled mest, må nok siges at være hans facination for våben. Våben damer, punchlines og humor. Man kan undre sig over, at man ikke bliver træt af at høre den samme mand, rappe om de samme ting, på 75 numre i 4½ time, men hatten af; Celph formår på en eller anden måde, aldrig at blive kedelig. Ja, selvfølgelig er der bunkevis af features på. Ud af 75 tracks, er der 8 hvor Celph er alene, hvilket gør at det dog ikke kun Celph Titled man er i selvskab med undervejs.
Celph Titled har for mig altid været en af de rappere, der var sjovest og grovest på samme tid, og hans skills som mc er altid overbevisende. Men det var ikke før jeg fik "The Gatalog", at det gik op for mig, var fremragende en producer han samtig er. Tag for eksempel The Revolution som han producerede for Outerspace, det er mageløs hip hop. Til gengæld er det synd for Outerspace, og mange andre rappere, for Celph Titled outshiner alle når han er featured på deres numre. Ja, Crypt the Warchild og Planetary gør det da godt på førnævnte "The Revolution", men når Celph åbner hans vers med linjerne
"First off let me say fuck you and fuck your dead homies // you got beef with me you got beef with my cromies. And when it comes to machine guns, we fire tommys like Sony"
så er der virkelig ikke noget tørt. Nådesløs brutalitet, og mavekrampende humor i én og samme sætning (Sony havde på et tidspunkt massefyringer, og flere af de højt-rankede hed tilfældigvis Tommy!). Og hans humor er ikke til at stoppe, gang på gang overrasker han en med en opfindsomhed som man sjældent hører andetsteds. Som for eksempel på Apathys Can't Leave Rap Alone:
"Rubiks Cuban's at your door but I Ain't singing no carrols // I'm like Donkey Kong I got you niggaz dodging my barrels"
- enhver der har spillet de klassiske Gameboy spil, vil umuligt kunne lade være med at grine over dette rim. Celph Titled passer også godt til alle beats. Umiddelbart vil man måske mene, at han er bedst til de hårdslående beats, men på numre som Do That, Open the MIC, Forever, Silence & I, The Countdown Theory og Revaporate remix, som alle er tilbagelænet hip hop man kan chille til, skinder han for alvor igennem.
Da jeg købte "The Gatalog", tænkte jeg lidt, at hvis der bare var 5 gode numre på hver af de 4 cd'er, så ville der allerede dér være 20 gode numre, for 1 cd's penge. Men jeg må nok indrømme, at jeg blev noget overrasket, da jeg fandt ud af, at der snarre var 12-13 fremragende numre på hver cd. Det vil altså sige, at man for 200 kr,- (Blackout) eller 140 kr,- (www.amazon.com) kan investerer i 4 cd'er med i alt 75 numre, hvoraf 33 af dem er 5-star-rated i mit iTunes (you do the math = one hell of an investment!). Personligt vil jeg sige, af der lige præcis er nada fornuft i ikke at købe den. Derfor skal man huske på, at den er limited, så man vil ikke altid kunne få fat i den til denne pris. Celph Titled er en ener, og selvom jeg tvivler på at det vil ske, glæder jeg mig til et soloalbum. Jeg er ganske sikker på at jeg ved hvad indholdet bliver på en evt. udgivelse, som han rapper på "7L Freestyle":
"How many times can he rap about the same old shit, I guess I won't find out untill ya'll stop buying it // but till then, it's guns, bitches, punchlines and humor, that causes kids around the world to argue over computers"
Ingen burde gå glip af The gatalog - A Collection of Chaos, for det er i sandhed en lille jewel. Tætpakket med sprøde beats og finurlige rim.

5/6

3 kommentarer:

Nick Kofod sagde ...

For det første er du supergod til at skrive - og for det andet har du lige fået mig til at købe en plade. Eller, fire er det vel. Du bør blive betalt af ham, haha.

JeppE sagde ...

ja det burde jeg :D Håber du synes den er ligeså dope som jeg synes

Polkaface sagde ...

Haha, også mig. Ellers skylder du mig penge.