fredag den 28. oktober 2016

Fredags-nyheder: mørk november igen


Vi lægger ud med Run the Jewels' nye track "Talk To Me", der er første udspil fra deres kommende, tredje album RTJ3. Killer Mike og El-P er tilbage med mere af den saft, kraft og fandenivoldskhed, der gjorde RTJ2 til en mastodontisk succes. El-P producerer det agressive beat, der forsat gør det krystalklart, at El-P er skolet af The Bomb Squad. "We return from the depths of the badland / With a gun and a knife in our waistband / Went to war with the Devil and Shaytan / He wore a bad toupee and a spray tan" rapper Killer Mike og kaster lidt mudder efter Donald Trump, imens El-P spæder til med en perfekt The Big Lebowski -reference: "Brave men didn't die face down in the Vietnam muck so I could not style on you / I didn't walk uphill both ways to the booth and back to not wild on you". Tjek nummeret her: 
Sims tilbyder endnu et nummer fra hans kommende album More Than Ever, der lander på næste fredag. "Brutal Dance" er sindsygt flot produceret af ICETEP, med storladen synth og en masse elektoniske effekter og melodistykker over et stramt drumbreak. Her skal skrues grundigt op! Med nogle af sine venner i tankerne, der er afgået ved døden, funderer Sims over livets umiddelbarhed og over, hvordan døden kan stresse en til at leve i nu'et - som sædvanligvis leveret tilpas abstrakt til, at intet er ligetil. Tjek nummeret her:


Om det er mig, der er lidt sløv i optrækket, eller om Common virkelig har haft travlt med at fyre nye numre afsted, ved jeg ikke, men det flyder med nye tracks fra Chicago-legenden, der ligesom Sims slipper sit nye album Black America Again fri på næste fredag. Vi har allerede hørt titelnummeret med Stevie Wonder, "Love Star" og "Letter to the Free" med Bilal, men tre numre er nu yderligere tilgængelige. Her er tale om album-åbneren "Joy And Peace" med Bilal, hygge-sprederen "Red Wine" og heat-knockeren "Home". Så hvis du ligesom mig ikke har været helt up-to-speed, så få dit Common fix på her og bliv ajourført op til udgivelsen:
Illect Recordings er blot få øjeblikke fra at udgive Sebastian Hochstein's Name Dropping EP, og har i den forbindelse udgivet første track derfra, i form af "Hands Up", der gæstes af medlemmer fra det ti mand store rap-kollektiv Scribbling Idiots. Tyske Sebastian Hochstein gik før under producer-navnet Jaq, og har af grunde jeg endnu ikke er bekendt med, valgt at udgive sit næste projekt under sit borgerlige navn. Hvorom alting er har han produceret et af de bedste beats siden "Paper and Coins" fra Escape From Radio Prison pladen, og gæsterne leverer varen. Tjek "Hands Up" her:


Sidste fredag udgav Sho Baraka albummet The Narrative, som jeg har skamlyttet lige siden. Det udgives via Humble Beast, så det er lagt op til gratis download på deres side. Men hvorfor siger jeg overhovedet det? Du har jo downloadet det allerede. Hvad? Har du ikke?! Du har simpelthen ikke været inde og downloade det GRATIS album jeg sidste fredag beskrev som en oplagt kandidat til "album of the year"? Hvorfor? Kan du overhovedet selv svare på det? "Jeg orker ikke at skulle downloade og udpakke zip,-filer og overføre til musikbiblioteker osv osv". Seriøst, hvordan kan den form for dovenskab overhovedet eksistere? De har udarbejdet er fabelagtigt album og været så sygeligt nice at tilbyde dig det gratis, og så gider du ikke bruge tre minutter på at pakke en digital julegave ud? Get a grip og få hentet det album NU. Hør og se den nye video til nummeret "30 and Up 1986" imens. Nummeret er måske faktisk det - efter min mening - ringeste nummer på pladen (hvilket siger en DEL om pladen), men det er stadig super fresh og med en masse opløftende Eart, Wind and Fire vibes, der går lige i smilebåndet.  


Jeg vil slutte af på en lidt utraditionel måde. 99% af tiden kaster jeg min kærlighed på undergrundshiphop her på bloggen, men det betyder ikke, at der ikke udgives hiphop i den rendyrket kommercielle afdeling, som også bliver hørt meget. Nogle gange rammer et nummer bare "noget" hos én der gør, at man må lægge sine principper fra sig fra en stund og bare erkende, at "god" musik hverken kan eller bør afværges. Således har Ty Dollar $ign; manden med det digitalt modificerede stemmebånd, netop udgivet albummet Campaign (som vist mestendels er rimelig skidt), hvor ørehængeren "Stealing" er på. Og "Stealing" er et godt eksempel på, at noget meget enkelt kan være uhyre effektivt. Guitar-riffet er såre simpelt, og versene kunne være skrevet på et kvarter, men lige her ligger melodierne virkelig godt til Ty's hæse stemme, der i den sparsomme produktion får lov til at vise sig fra en virkelig god side. Når b-stykket lander og strygerne falder ind, akkompagneret kort efter af luftige keys, ja så er der ikke et øje tørt. Ty Dollar $ign har lavet en ægte radio-slasker, og jeg nægter at lægge skjul på, at den er gået rent ind hos undertegnede.  


God weekend til alle
- Jeppe Due Barslund

Ingen kommentarer: