fredag den 4. november 2016

fredags-nyheder: tonsvis af fantastisk nyt!


På en fredag, hvor både Common og Sims udgiver nye plader, havde det været oplagt at fremhæve dem først, men få øjeblikke inden jeg satte mig ned for at bikse denne post sammen, smid Alltta et nyt track op, og det er fuldstændig sindssygt vildt, og MÅ og SKAL nævnes som det første. Nummeret hedder "Alltta" og har alt det, Mr. J. Medeiros og 20Syl tidligere har serveret som Alltta, bare i svimlende overflod! Det er måbende vildt produceret, og Mr. J. Medeiros velsigner det slagfærdige og elektro-melodiske beat med skarp og kløgtig rap. Er du færdig for en sag! Hør den NU: Og lad os tage Sims først. More Than Ever er landet idag, og med det serverer Sims et umiddelbart krævende lyd- og tekstunivers, der er alt andet end ligetil og let indtageligt. Jeg hørte på vej på arbejde i morges og var først lidt ærgerlig over, at der ikke var et eneste nummer, der gik lige så rent ind som det var tilfældet med flere tracks på hans Bad Time Zoo album, men samtidig havde jeg en idé om, at det ville vokse med tiden. Lyden er præget af elektroniske elementer, synth og industrial -inspirerede elementer, og er langt fra klassisk hiphop, hvilket dog heller ikke er forventeligt fra Doomtree lejren. Jeg ser frem til at give det et par spins endnu og se, hvad der dukker op i krogene. Tjek More Than Ever på din foretrukne streaming-tjeneste eller på bandcamp HER og se/hør "Brutal Dance" her:Commons 11. album Black America Again er ligeledes ude i dag. Jeg har kun fået hørt det igennem en enkelt gang, og kan ikke derfor ikke fælde retfærdig dom over albummet endnu. Min umiddelbare fornemmelse er, at Common har skrevet nogle virkelig gode, vedkommende og relevante tekster, men at Karriem Riggins har skabt en god, men også meget sikker og ufarlig lyd, som jeg tror kan gå hen og blive lidt kedelig i længden i nogle numres tilfælde. Det er selvfølgelig alt for tidligt at kalde den, så for nu vil jeg, ligesom Sims', bare se frem til at få spillet den igennem et par gange. Hør den BJ The Chicago Kid assisterede "The Day Women Took Over" her:

  


L'Orange & Mr. Lif tilføjer flere lækkerier til deres fremragende EP The Life & Death of Scenery med en spritny og ganske genial video til nummeret "Strange Technology". Se den ovenfor og læs min anmeldelse af EP'en HER, hvis du endnu ikke har fået det gjort.


Sebastian Hochstein, tidligere kendt som Jaq, er få skridt fra at udgive sin producer-EP Name Dropping. Sidste uge slap han det solide nummer "Hands Up" løs, og nu er "Flowers" ude: et lavmælt, jazzet nummer med fornemt besøg fraSadat X, Jurny Big og DJ Kair One. Ikke just et samarbejde jeg havde set komme, men et virkelig velfungerende et af slagsen. Hør det her:Ikke kun Common og Sims har en fuldlængdes klar til os idag, også rapper og producer Prolyfic har udgivet et album idag, i form af DNGRFLD, der udgives under Sage Francis' selskab Strange Famous Records. Nogle kan måske genkende eller huske Prolyphic fra Leftovers2013 pladen, hvor hans eminente nummer "Six Feet High" var at finde, produceret af Buddy Peace. Denne gang har han selv stået for musikken, og ud fra førstesinglen "RDNY" at dømme, har han ramt en fed, live-instrumenteret, organisk og hårdtslående lyd, der i hvert fald giver blod på tanden til at give sig i kast med resten af DNGRFLD. Her "RDNY" her:Vi slutter af med to fantastiske nyheder, der dog ikke akkompagneres af nyt musik. JuJu Rogers og Bluestaeb har netop annonceret, at de udgiver collaboration-abummet Lost In Translation (LIT) sammen d. 2. december under Jakarta Records. Og hvorfor skal du så glæde dig til det? Lyt til "Hungry" fra sidste år, og du vil vide hvorfor:Og ja, selvfølgelig kan vi ikke komme udenom, at A Tribe Called Quest har et nyt - og sidste - album på vej. We Got it From Here... Thank You 4 Your Service udkommer næste fredag (!), og bliver gruppens sidste album. Oven på mange års uenigheder og skænderier mellem Q-Tip og Phife Dawg, lykkedes det dem at genfinde hinanden og påbegyndte indspilningerne af dette album. Phife Dawg døde ulykkeligvis undervejs, men nåede at indspille nok nyt materiale til, at det netop ikke bliver en masse throw-away bars fra Phife, men nyt, originalt materiale. ATCQ har yderligere rekrutteret Busta Rhymes, Consequence, André 3000, Kendrick Lamar, Jack White og Elton John, så der bliver lagt op til et brag af et konkluderende album. Der er endnu ikke noget musik ude, så lad os slutte af med at nyde en af mange udødelige ATCQ klassikere (jeg har nærmest ikke lyttet til andet end Midnight Marauders hele igen!)

Ingen kommentarer: