fredag den 21. oktober 2016

Fredags-nyheder: Yes Lawd!


Velkommen tilbage til en solid omgang fredags-nyheder. Der kan ikke være nogen tvivl om, hos mig i al fald, at ugens bedste og vigtigste nyhed kommer i form af Sho Baraka's dugfriske Humble Beast -debut The Narrative, som udkom I DAG! Sho Baraka har et langt resumé og et hav af udgivelser bag sig, både som solokunstner og som del af diverse grupper, men The Narrative er hans førstfødte som kunstner under Humble Beast fanen - og selvom det er et early call, i og med at den kun har været ude i få timer i skrivende stund, virker det KLART til at være hans stærkeste album til dato. Ja, jeg vil endda tilføje et yderligere early call og sige, at The Narrative næsten med sikkerhed er garanteret en placering højt på "året der gik" -listen, der lander når vi nærmer os 2017. Humble Beast tog førstepladsen sidste år med JGivens' Fly Exam, og det er bestemt ikke urealistisk, at de nupper den igen i år med Sho Baraka's The Narrative - Yes lawd it's that good!!! Jeg vil gøre alt hvad der står i min magt for at få skrevet en anmeldelse, men indtil da synes jeg at du skal gøre dig selv en gigantisk tjeneste og downloade den GRATIS via Humble Beast HER. Og tjek for Guds skyld videoerne til "The Road to Humble" og "Fathers" herunder: 


En anden Yes Lawd! -værdig nyhed er naturligvis udgivelsen af NxWorries' album Yes Lawd!, der også er landet i dag, officielt. Samarbejdet mellem den Madlib- og J Dilla -skolede producer Knxwledge, der hurtigt er blevet en loop-maester og som med et delikat touch forener støvet hiphop og smød soul, og den ultra playalistic Anderson .Paak, der er lige så flabet som hans vokalregister spænder bredt, er ikke overraskende et vellykket et af slagsen. Det er ikke musikalsk rocket-science de to har kokkereret, blot en lige-til og effektiv cocktail af vellyd og attitude, som absolut skal tjekkes ud - perfekt soundtrack til en grå-kedelig kick-back efterårs-weekend. Her er det den gale/geniale video til "Link Up":Og så er vi nødt til at hoppe væk fra det højaktuelle for et øjeblik og dvæle lidt ved det ikke-helt-så-aktuelle-men-højst-nødvendige. Jeg blev igennem L'Orange & Mr. Lif's suveræne The Life & Death of Scenery (anmeldt til 5/6 HER) introduceret til den 19-årige rapper Chester Watson (der optræder på stand-out tracket "Antique Gold"), som absolut har noget dragende over sig, samt et stort potentiale. Ved første blik er han umiddelbart nem at sammenligne med Earl Sweatshirt grundet det monotone, sløve flow, men når man dykker ned i hans seneste album, Past Cloaks fra i år, finder man, at han er sin helt egen. Chester Watson er helt klart et besøg værd. Find ham på bandcamp HER og lyt til "Phantom" her:In other news nærmer vi os udgivelsen af Sims' More Than Ever album, som jeg glæder mig til som et lille barn. Anden street-single fra albummet er ude, i form af det Paper Tiger -producerede ,industrial-rungende tordenbrag "Icarus", som kan høres herunder. Husk at tjekke op for de forskellige pre-order pakker, som Doomtree har samlet; de er rimelig vilde!


I den lidt mere kommercielle ende har Audio Push (Price og Oktane) netop udgivet deres debutalbum 90951, der faktisk har en del at byde på. Lyt fx til "Spread Love" med Eric Choice her:


Og så har Top Dawg Entertainment's nyeste signee Lance Skiiwalker lige udgivet en video til det fantastiske nummer "Attraction" fra hans Introverted Intuition mixtape.  


Og som et lyn fra en skyfri himmel smed Suspekt en ny single ud, i form af "Står stadig". Om der er et nyt album på vej eller hvor meget man skal lægge i det, er ikke til at sige, men nummeret holder. Hør det her:


Til at runde denne uges nyheder af, er vi nødt til at rette opmærksomheden over på NineToFive's Beats And Remakes projekt, hvor en række prominente producere gentænker samples fra A Tribe Called Quests' Midnight Marauders. Således kan man opleve bl.a. Xeren, Lars Da Fari, IngrediJens, ScratchMagic, HansSolo og Swab producere virkelig fede beats, hvor kriteriet har været, at beatet skulle tage udgangspunkt i original-nummerets bærende sample. Det er en god idé, der er blevet afviklet til UG med X. Tjek det her:


God weekend til alle!
- Jeppe Due Barslund

1 kommentar:

maja sagde ...

Igen hiver du ikke bare en solid, men en nærmest overmenneskelig anbefaling op af hatten. Her med The Narrative. Føj hvor er det lækkert. Tak!