onsdag den 7. september 2016

Mød rap-vidunderet K.A.A.N.


Det hænder en sjælden gang imellem, at et absurd stort og indlysende talent ser dagens lys, og på meget få øjeblikke overbeviser én om, at han kommer til at overtage verdens-hiphop-herredømmet en skønne dag. Sådan havde jeg det første gang jeg hørte K.A.A.N.; en ung rapper fra Maryland, der har uploadet spandevis af tracks på internettet i løbet af de sidste par år, og med fuldstændig overrumplende mesterlighed fået min kæbe til at falde længere og længere ned for hvert nyt nummer han har udgivet. Hans indlysende talent ligger hovedsagelig i hans sygeligt vilde flow, der er så hæsblæsende, hurtigt og tilsyneladende ustoppeligt, at han ikke uden grund bliver kaldt rapperen uden lunger. Jeg er ganske enkelt lige dele forbløffet og forvirret over, hvordan han gør det, han gør - tilsyneladende uden at trække vejret! K.A.A.N., eller Knowledge Above All Nonsense, med sin geniale catchphrase: "Knowledge nigga!", bliver med sikkerhed en stor personlighed i undergrundshiphoppen inden længe.  Jeg har valgt fire tracks, som giver et godt billede af K.A.A.N., og så må opfordringen bestemt lyde på, at man dykker ned i hans vældige soundcloud-side og youtube-kanal efterfølgende.


Det er altid smart (eller dumt, hvis evnerne ikke følger med) at starte med at vise sit værd over velkendte beats, der oprindeligt blev besmykket af legendariske rappere. Her er det "Deep Cover" beatet K.A.A.N., kaster sig ud i, og det kræver både mod og skills at udfordre en som Big Pun, men K.A.A.N. bider glædeligt skeer med de helt store mestre.  


På den mere mellow "White Lines", der låner Lana Del Rey's vokal til omkvædet, viser K.A.A.N., at han ikke kun er en teknisk orienteret rapper, der ubesværet sætter de fleste andre af i flow-kompetencer, men at han også er en habil tekstskriver.  


Tidligere i år udgav K.A.A.N. sin første vinyl-udgivelse Uncommon Knowledge via Redefinition Records, hvor han boltrede sig i lækre K-Def produktioner. Pladens afsluttende track "No Rest", der naturligvis er opkaldt efter hans åndeløse levering, er endnu en masterclass i flow-teknik, hvor intensiteten i flowet gradvist stiger.


Sidst men absolut ikke mindst, finder vi K.A.A.N. som gæst på Klaus Layer's seneste track fra hans kommende Society Collapse plade: "Sleepy Hollow People". Det nakkebrækkende beat er fabelagtigt i sig selv, man når K.A.A.N. folder sig ud i andet vers, forestiller jeg mig, at han må have brændt studiet ned til grunden i indspilningsprocessen. Lawd han er vild!

- Jeppe Due Barslund

Ingen kommentarer: