fredag den 30. september 2016

fredags-nyheder: Store Udgivelsesdag


Da tilbagemeldingen omkring dette fredags-koncept, hvor ideen er, at jeg ugentligt serverer en stor nyheds-opdatering, var ganske positiv, synes jeg bestemt at vi skal fortsætte konceptet og se, om det er stemning for, at det er noget vi skal beholde her på bloggen. - Og da der netop denne fredag udkommer i overflod af spændende plader, er det kun desto mere oplagt at kaste en masse fredags-nyheder efter jer.  


Like, der er 1/3 af California-gruppen Pac Div, udgiver idag sit debut-album Songs Made While High via tyske Jakarta Records. Et album, som jeg personligt har haft høje forventninger til, og som på baggrund af morgenens halve gennemlytning på vej til arbejde, indfrier dem. Lyt til det HERNew York's største nyeste hiphop-håb Dave East, der har fået æren af at bære Nas' velsignelse, udgiver idag mixtapet Kairi Chanel, som umiddelbart virker til at være hans mest fokuserede værk til dato. Første udspil fra pladen, "Keisha", sætter barren højt, og hvis dét niveau holdes mixtapet igennem, sidder East med en farligt stærk udgivelse. Ruslan og King's Dream Entertainment fortsætter deres storstilede produktivitet. Ruslan udgav Do For One sidste år, sammen med Beleaf og John Givez udgav han Good Religion som Dream Junkies, og idag er hans Americana ude. Et album, der blander battlerap med auto-biografisk storytelling om Ruslan's families flugt fra Aserbajdsjans til Californien. Tjek albummet HEREcho Out's Trepac og Melancolia gik for nogle års tid siden sammen om Torden & Lynild samarbejdet, hvor Melancolia sørger for mørktonet torden til Trepac's ditto socio-melankolske lynild. Udgivelsen blev skrinlagt for en tid, men idag ser Sky til jord dagens lys. Det er en mørk, dyster og tung omgang de to serverer, og i modsætning til fx Trepac's Fatamorgana, hvor der blev kigget indad, er ordet "jeg" blevet udelukket på Sky til jord til fordel for tekster, der omhandler os, vi mennesker, vores samfund og verden, der ikke just males med palettens lyseste farver. Tjek albummet HER.    Xperience, der er iblandt de mere end tyve medlemmer af Oldominion og som har arbejdet tæt sammen med Macklemore i mange år (fx "Hold Your Head Up" og "Brad Pit's Cousin"), hvem han i øvrigt tournerer med pt., udgiver i dag albummet Chasing Grace. Flere tracks fra albummet har allerede set dagens lys, er det generelle indtryk er afgjort positivt. Tjek albummet, der bærer produktioner fra bl.a. Ryan Lewis, Prince Po, Budo og Aesop Rock, HER.  Loke Deph's Maltrøm/Beluga kan stadig sende euforiske kuldegysninger ned langs ryggen, her tre måneders tid siden det udkom (og blev anmeldt til 6/6 her på bloggen). Men der er ingen hvilen på lauerbærrerne her, så Loke Deph og hans kompagnon Esben fortsætter deres fænomenale Weekendmixtape -serie med fjerde i rækken, betitlet Ydmyg. Weekendmixtape-serien er et absolut must og kan (og skal) høres HER.De to sværvægtere, Detroit-producer Apollo Brown og New York rap-Gud Skyzoo, har slået hovederne sammen om Mello Music Group samarbejds-albummet The Easy Truth. Forvent skarpskårne rim, mesterlige flows og tunge, nakkebrækkende beats på denne 15 riller dybe plade, der bl.a. gæstes af Joell Ortiz, Westside Gunn, Conway og Stalley. Tjek albummet HER.  


Hiphop-artister kommer sjældent i mere originale og unikke skikkelser end Aesop Rock og Homeboy Sandman, så da de sidste år udgav deres første Lice EP, virkede samarbejdet højst logisk, selvfølgeligt nærmest. Idag smider de to en'ere deres anden EP Lice Two: Still Buggin' på gaden, og den kan downloades aldeles gratis lige HER

Hold fast for en omgang! Drukn nu ikke i musikken! Giv hvert projekt den tid, det fortjener, så I kommer ordenligt ind under huden på dem. Vi kan vist roligt konstatere, at musikken til weekenden er sikret! God weekend herfra. 

- Jeppe Due Barslund 

Ingen kommentarer: