søndag den 14. august 2011

Shad & Dallas - Two Songs


Tillykke til Shad, der helt fortjent - men måske noget uventet for nogen - snuppede Juno Award'en for bedste Hip Hop udgivelse for næsen af Drake. Med udgivelsen af hans fænomenale TSOL lykkedes det endelig Shad for alvor at prikke hul på den byld, der har gjort ham til en kendt og respekteret skikkelse på den Canadiske musik scene, samtidig med at han leverer hiphop i sin reneste og dejligste form.


Shad fejrede blandt andet sin sejr ved at udgive et spritnyt nummer som tak, - det opløftende "Give You All You Can".
Men det er ikke det eneste den gudsbenådede rapper har givet os i år. Jeg tvivler på, at vi får en hel plade fra ham, men sammen med en anden canadisk, juno-award vindende musiker, folk/rock singer/song-writeren Dallas Green fra City And Colour, har Shad udgivet et projekt med titlen Two Songs, der meget sigende indeholder to sange; "Live Forever" og "Listen (Remix)".
Udgivelsen er en 12'' vinyl EP, og den er kun trykt i et begrænset oplag. Overskuddet går til Skate 4 Cancer, og da de to numre, der er at finde på pladen er ganske vidunderlige, tøvede jeg ikke mange sekunder med at investere.

Dallas holder sig til omkvædene, og han leverer varen på suveræn vis, med sin utroligt sikre og fine, men langt fra overvældende vokal. Jeg tror ikke at Dallas nogensinde bliver en "stor" sanger, men han synger perfekt til formålet. Især hans omkvæd på "Live Forever" er komplet magisk. Og helt som man er vant til, leverer Shad ligeledes magisk rap. At han kan blive ved med at skrive så forbløffende tekster er svært at forstå, men gang på gang imponerer han stort med sin lyriske kunnen. Tag bare hans afsluttende, tredje vers:

"I can't sweat trying to make the coolest impression /
Trying to get power is a foolish obsession /
Why use talent as a tool for opression? /
A real king ain't gotta rule with a weapon, dawg /
What if we went to school for possession instead of jail? /
They say to stop the crazy talk, Shad we never will /
I guess I still believe love can never fail /
Cross eyes on heaven looking crazy as hell /
Maybe I dwell to much on legacy, destiny /
Like I could ever read what's on the headstone ahead of me /
But in my head I see we're carving the letters /
Everyday that thought make me work hard for the better /
The truth comes out but it starts at the center /
The heart of the matter is the matter of the heart /
The heart's made of matter you can't measure /
That matters beyond measure like light when it travels in the dark"

Sig ikke til mig, at det ikke er superbt skrevet. Endnu et eksempel på, hvorfor Shad til hver en tid vil være at finde på min liste over bedste rappere nogensinde. Nummeret er produceret af Shad's faste producer Terrence Lo, der også var manden bag f.eks. "Rose Garden". "Live Forever" hører til blandt hans mere nedtonede beats, men for dælen da han er stadig en blændende producer.

Remixet af "Listen" lyder fuldkommen som originalen, som var at finde på TSOL. Eneste forskel er de afsluttende linjer der er blevet skrevet om, og så Dallas på omkvædet. Jeg vil faktisk mene, at remixet gør originalen fuldkommen, for der hvor omkvædet er på remixet var der bare et tomt hul på det oprindelige nummer, der faktisk virkede en smule ufærdigt. Fantastisk justering, og så kan man ikke få nok at Shad's vise ord omkring musik:

"Music is a great way to heal
And a safe place to feel
Trapped in this fake world
A gateway to real"

Spot on!
Meget mere er der vel egentlig ikke at sige om Two Songs. Det er en lækker vinyl som indeholder, tja, to suveræne skæringer. Kort og godt.
Jo, som det sidste skal der også lige lyde en advarsel. Der er netop udgivet en 4-numres EP med titlen Live Forever Remixes, hvor fire forskellige producer-klovne har givet deres jammerlige besyv med. Den EP er simpelthen så grel, at jeg vil opfordrer jer til aldrig aldrig nogensinde at høre det. Lav ikke den samme fejl som mig!

Men Two Songs; den må og skal I høre! Det er svært at give en karakter til sådan et projekt, for sangene er mageløse, men der er ikke så mange af dem! Tag derfor ikke karakteren så tungt. Og lov mig at I faktisk køber skiven. Ikke det der med at downloade ulovligt eller være fedtet og lytte via YouTube. Host op! Det er Shad vi taler om. Den findes på iTunes.

4.5/6

- Jeppe Barslunc

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan kun finde den uheldige skive på itunes.

JeppE sagde ...

Det lader til at du har ret...? Har de mon fjernet den, eller har den aldrig været at finde på iTunes? Mig ikke forstå?!!
Så bliver det jo lidt svært hvis man ikke ejer en pladespiller....

Anonym sagde ...

Den kan heldigvis købes digitalt andre steder end itunes. Så problemet er løst.