søndag den 13. februar 2011

QN5 - Baby Blue For PinkGlædelig Saint Valentines Day allesammen
Denne kærlighedens dag må fejres, og hvorfor ikke med noget så sjældent som en "Valentines Day HipHop Udgivelse". Det er de gæve gutter hos QN5 Music der står bag, med 2008 EP'en Baby Blue For Pink, der byder på en håndfuld kærlighedssange af forskellig karakter, som "the ladies will love and the dudes will respect".

EP'en er gennemsyret af en smooth og sexy vibe i tekst og produktion, men alligevel bryder sangene væk fra de typiske og klichéprægede kærlighedssange. QN5 har aldrig fulgt strømmen, og selv med et emne som "kærlighed" formår de at gribe det hele án med et spændende approach. PackFM er ude i nogle farligt relaterbare kærlighedsfrustrationer på "Plucking Daisies""She always there for me when times are bad /
But whenever she's around, times are bad /
"You gotta listen to me, I'm tellin' you dude /
The words she mouthed across the room to you was elephant shoe" /
But she loves my sense of humor, "you mean the way she laughs at you?" /
I'm the best she ever had /
"And you believe her?"
Tssss, 'cause I do!"

Substantial har ikke lavet en kærlighedssang som sådan, men en sang om kærlighedssange. "R Love Songs Gay?" er en genial lille skæring, hvor han sætter spørgsmålstegn ved en masse mærkværdige tough-guy tendenser, og sublime pointer er strøget vidt omkring hele sangen


"Are love songs gay, or maybe y'all belong in a closet /
'Cause most of ya'll rap shit is homo-erotic /
And most kick their rhymes to impress the guys /
And then down the chicks, now you sound like dicks /
A whole lot of soul fighting, these jocks are sorry /
The game has become a fucking sausage party"

På "Close" viser Tonedeff hvor nasty han er, både hvad angår hans fænomenale flow og hvad han har lyst til at gøre ved hans dates. "If I can rhyme that fast, imagine the things I can do with my tongue" rapper han, og fortsætter ud i udpenslede og hysterisk morsomme beskrivelser af, hvordan han har tænkt sig at "tage sig af hende" i sengen (læg mærke til den intet mindre end fantastiske LOST-punchline i andet vers - get's me every time!)


"Now if I'm lucky enough to touch those lovely lumps /
I'm burrying my scruffy mug in your buns and tickle your bum like humpty hump /
What a lovely lunch! My plan is in motion /
I'm the tsunami rockin' your little man in the boat /
Whenever you feel self-concious when I'm between thighs for this work /
If you're dirty, I'm having salmon for dinner with a bit of creampie for desert"

På produktionssiden er det the usual suspects der leverer varen; Deacon the Villain, Kno, Tonedeff og Domingo. Session's "The Letter" et en smule kedelig, og Mr. SOS's "Digital Video" siger mig heller ikke det store, på trods af at Cunninlynguists gæster nummeret, men til gengæld er resten af feltet ganske suverænt. Deacon har produceret "Plucking Daisies", og han mestrer virkelig minimalismen. En tæt trommeprogrammering, nogle blæsere og lidt keys i omkvædet - som han selvfølgelig selv synger - og du har en pragtskæring. Kno har stået for Cashmere the Pro's "Know I Do Remix", og formår som altid at bringe det følsomme og sørgmodige på bordet, med en længselsfuld melodi i front (fra et for mit vedkommende ukendt instrument?!) og et heartbreaking vokalsample. Det bliver dog meget hurtigt muntert igen, med Tonedeff's sprøde "R Love Songs Gay?", hvor en harpe, muntre fløjter, et Disneyfilms-lydende sample og et uforskammet velvagt 70'er lydende vokal sample skaber en ægte guldklump af et nummer. Domingo lukker ballet med "Close", vis fingerknips/stønnelyds -produktion er lige så flabet som Tonedeffs tilhørende lyrik.

Baby Blue For Pink er måske tre år gammel, men ligesom alt andet musik fra QN5 lejren holder det stadig 100%. Det er hamrende underholdende, de rapper sublimt og det lyder som en drøm - lige på nær de to nævnte skønhedspletter, der på ingen måde er 'dårlige', men som bare ikke kan følge resten af EP'ens standart. Helt bestemt en lille perle af en EP, hvor "Hip Hop gets unapologetically grown and sexy", som sort på hvidt skal ligge i dit iTunes bibliotek.
Som Substantial afslutter "R Love Songs Gay?" med at sige...

Happy Valentines Day motherfuckers!

4.5/6

Ingen kommentarer: