mandag den 22. august 2016

Ruslan - "Petty" (Maxi single) + nyt album 'Americana' på vej


King's Dream holdet arbejder i et skræmmende tempo. Ruslan, John Givez og Beleaf kaster om sig med soloplader er crew-projekter, og kvaliteten bliver kun bedre. Ruslan udgav sidste år det fortrinlige Do For One (anmeldt HER) og udgav det sublime Good Religion (anmeldt HER) sammen med de to andre som Dream Junkies. Og nu er han allerede klar med et nyt soloalbum.

Americana er titlen, og på det fortæller han endelig sin historie, som jeg længe har undret mig over, at han har gemt fra sine solo-projekter. Født og opvokset i Aserbajdsjans hovedstad Baku, måtte Ruslan og hans familie flygte i 1991 for at undgå religiøs forfølgelse. De immigrerede til USA, hvor de rejste rundt i noget tid som nomader, indtil de fandt deres hjem i Californien. Ruslan siger selv, at Americana uden sidestykke er hans mest personlige projekt til dato, og det bliver spændende at høre hans historie foldet helt ud.

Man kan forudbestille albummet HER, hvilket som sædvanligt belønnes med lidt ekstra godter, atter engang i form af en maxi-single. Bestiller man nu kan man omgående downloade Petty maxi-singlen, der rummer fem numre, inklusiv "Petty" (der måske vil være at finde på Americana?).

"Petty" er ret beset smålig battlerap om battlerappere (som han selv beskriver det), med store portioner ironi at finde mellem linjerne. Beatet, der er produceret af Sojourn, tog mig virkelig med storm. Det lægger stille ud med en kæk basgang og percussion elementer, men når beatet for alvor lander omkring 0:47-mærket er det overraskende hårdt og råt. Beatet undergår endda et elegant switch-up omkring andet vers, der ligeledes bidrager til, at det overordnet set er en ganske imponerende produktion. Tjek "Petty" her:


Og tag lige et Dream Junkies bonus-nummer med, nu du er her. Trioen har nemlig igen-igen-igen smidt et fantastisk nummer til deres Get A Bar-serie på YouTube, her med "Bandwagon", hvor alle tre brillerer ud i flow over et fabelagtigt beat fra DJ Rek. Damn hvor jeg dog elsker King's Dream!


- Jeppe Due Barslund 

Ingen kommentarer: