tirsdag den 23. august 2016

L'Orange & Mr. Lif - "Strange Technology"


Nyheder om nye L'Orange projekter er altid spektakulære nyheder, og en sådan er netop landet. Jeg var ellers begyndt at frygte, at 2016 skulle blive det første år i fem år uden en L'Orange udgivelse.
L'Orange har længe døjet med problemer med hørelsen på det ene øre, i en grad, der under indspilningerne til Time? Astonishing! førte til komplet døvhed på højre øre. Han har i tiden siden undergået talrige operationer, hvilket har sat ham ud af spil som producer, og desværre samtidig pustet liv i en depression, der har ligget og ulmet. Lang tid gik, uden man hørte fra L'Orange.

Men nu tyder noget på, at han er tilbage i storform. Sammen med Mr. Lif udgiver han til oktober albummet The Life and Death of Scenery, der fortæller en absurd historie om kulturel og kunstnerisk undertrykkelse i en dystopisk fremtid. Der er ikke meget info ude om albummet, men at dømme ud fra det, der er, lyder det til at blive endnu en konceptuel færd. Og hvis det er nogen, der er erfarne udi det konceptuelle, er det netop Mr. Lif, der i sin tid udgav det geniale konceptalbum I Phantom, og L'Orange, der konsekvent arbejder konceptuelt, uanset hvem han udgiver plader med. Sidste års Time? Astonishing! med Kool Keith (anmeldt HER) er et fremragende eksempel.

Første udspil fra The Life and Death of Scenery er nu ude i form af "Strange Technology", der er et bombastisk og stramt komponeret bæst af et nummer, hvor Mr. Lif tag-teamer med sin Perceptionists-kollega Akrobatik. Det lyder fantastisk, men der er det "men", at omkvæds-delen synes sært tom. Ingen rap, sang, cuts eller dialog-sample, blot lidt besynderlig og ganske utydelig sang-snakken med robotiske effekter ind over. Måske det på en eller anden måde tjener et formål når det bliver sat i kontekst med resten af pladen? Giv det et lyt her, og skriv 14. oktober i kalenderen.


- Jeppe Due Barslund

2 kommentarer:

Christian H sagde ...

Fuck ja! Elsker Lif, men hans seneste par albums har været lidt tynget af lunkne produktioner, fedt at se ham sammen med en dope producer!

JeppE sagde ...

Fuldstændig enig! 'Don't Look Down' led især af kedelige produktioner