onsdag den 23. november 2011

Lil Wayne - Tha Carter IV"Only sick music makes money today"
- Friedrich Nietzsche

1.5/6

- Jeppe Barslund

30 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ville være fedt med noget mere uddybende!!! men fedt at du tænker kreativt i forhold til anmeldelser!

EyeTack sagde ...

"Denne anmeldelse er skrevet dengang bloggen her var ganske spæd, og anmelder-jobbet ikke fyldte så meget for mig som det gør idag. Denne anmeldelse bæger kraftigt præg af useriøsitet og uprofessionalisme, og hverken kan eller bør tages alvorligt, og den er langt under mine nuværende standarter. Jeppe"

Det skrev du om en af dine første anmeldelser herinde, hvor anmeldelsen bestod af 2 linjer og et 1 billede.

Skal vi tolke den her anmeldelse som at du er gået tilbage til det igen?

JeppE sagde ...

Det er op til dig om du synes jeg er gået tilbage.

Jeg prøvede at finde balancen imellem at anmelde noget, som jeg virkelig virkelig ikke gider at bruge tid på at anmelde, men som en del efterhånden har spurgt efter.

:: Jeg er ikke Lil Wayne fan.
:: Denne plade er lige til hundende.
:: Jeg har ikke meget tid til mine anmeldelser now-a-days, så den tid jeg har foretrækker jeg at bruge på at anmelde musik, jeg virkelig godt kan lide.
:: Nu er anmeldelsen ude af verden.

Jeppe over and out

Anonym sagde ...

wow, en trofast læser mistede lige en del af sin respekt for denne blog..

Anonym sagde ...

Hvis du havde knyttet fem uddybende linjer ville det være fint (ikke mere!). Forstår godt du ikke gider bruge tid på at anmelde lort - men synes det her lidt tyndt.

Arild sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jacob D sagde ...

Genialt, og meget præcist formuleret!

Arild sagde ...

Fin anmeldelse :)
http://pitchfork.com/reviews/albums/9464-shine-on/
edit: æv videoen virker ikke, men det er en abe der pisser sig selv i munden. Også en god kreativ anmeldelse

JeppE sagde ...

@trofast læser: det er jeg sgu' ked af. Sådan er det nogen gange. Håber jeg kan vinde den tilbage, j.

Anonym sagde ...

Her kommer en anden trofast læser så lige med sit input. Han er tosset med det, og anser det som en kunst at kunne sige så meget, med så lidt, jatak.

Anonym sagde ...

Det er ånssvagt, bare at lave et statement på den her måde. Det er du sku for klog til, Jeppe.
Alle ved, at du på ingen måde kan fordrage Lil Wayne, We get it, så du behøver ikke skrive noget om pladen overhovedet, medmindre du stik imod al forventning elsker den.. Bare min personlige mening.

For at sige noget kort om pladen, synes jeg du giver den en halv karakter for lidt.. Måske ikke. Det er ikke så vigtigt..
Den har sine momenter og også produktioner, der ville være blevet til mesterværker i hænderne på en Drake eksempelvis, men på numre som "Mirror", "So special" og "She Will" fejler Young Money-bossen ganske simpelt bare.. Efter en enkelt gennemlytning er man nødt til at slette hovedparten af sangene fra sin Ipod, fordi de keder én ihjel.

De bedste numre er dem, der lægger sig tættest på "A milli" rent stilmæssigt. Mest af alt "6 Foot 7 Foot", der er pladens bedste track.

StefN

Anonym sagde ...

Jeg forstår ikke helt ideen bag her. Såfremt din tid er begrænset og du foretrækker at anmelde, lad os sige, stof af bedre kvalitet, hvorfor gør du så ikke det i stedet. Personligt har jeg umådelig svært ved at se hvad dette patetiske bud på en anmeldelse bidrager med overhoved. Ja, der er selvfølgelig en karakter man kan hæfte sig ved, men det har vil ret beset ikke særlig meget med anmeldelse at gøre eller i hvert fald ikke med den øvrige kvalitet der bliver udvist her på bloggen. Hvis det bunder i dit ønske om at opfylde læserønsker, må jeg ligeledes undre mig en smule. Denne undren bunder i, at jeg tillader mig at tvivle på at folk der efterlyser den aktuelle anmeldelse, får noget ud af dit bidrag i den givne situation. Ønskes en anmeldelse, må det jo formodes at det er udfra de vilkår der normalt gør sig gældende på bloggen. Derudover er jeg også af den overbevisning at det må være op til dig hvad du ønsker at anmelde. Dermed ikke sagt at du ikke skal være åben overfor anbefalinger, men når man på forhånd ved at det er noget man ikke ønsker at stifte bekendskab med, skulle man måske lade det ligge.

Håber du vil tage det til efterretning og ikke betragter det som et personangreb.

Anonym sagde ...

Kan helt klart godt forstå hvorfor du skriver denne ameldelse så kort, og pisse fedt at du laver anderledes anmeldelser! Men helt ærligt, en anmelder burde, i følge mig, altid begrunde sin karakter. Bare et par linier ville være fint.
Men har dog stadig kæmpe respekt for dig som anmelder!!

Anonym sagde ...

Ro på drenge!

Det er her er Danmarks bedste hep-hop blog, og jeppe ved hvad han snakker om.

Tha Carter er bestemt ikke værd at skrive mere om.

Morten sagde ...

Jeg ved ikke om du er for klog til det her. Jeg kender dig ikke. Jeg kender dine anmeldelser. Jeg kan lide dem. På godt og ondt. Jeg stoler efterhånden rigtig rigtig meget på dem. Noget siger mig, jeg ikke skal lytte til denne plade. Nogensinde. Tak!

- Morten

Anonym sagde ...

Læser er ikke sur, læser er skuffet

SørenG sagde ...

Haha fedt. Kan slet ikke forstå hvorfor folk går så meget amok. Hvis de ikke kan bruge anmeldelsen til noget, jamen hvad så?
Døde I af at den var der?

JeppE sagde ...

Jeg kan sagtens se hvad mange af jer, der er imod min anmeldelse her, mener.
- Personligt har jeg det sådan, at de personer, der ønsker at se en 'Tha Carter IV' anmeldelse fra min hånd, allerede HAR deres egen holdning til pladen, og egentlig gerne bare vil af- eller bekræftes. Jeg går ikke ud fra, at der sidder nogen derude, som ikke ved hvad de skal synes om pladen før de har hørt MIN mening.

Min holdning er, at pladen er 1½ værd (ja, StefN, primært grundet "6 Foot 7 Foot"), og imellem linjerne i denne anmeldelse (linjen?!) ligger også, at det ikke er plader af denne slags jeg vil komme til at bruge tid på fremover.

Dejligt at høre jeres mening

j

Anonym sagde ...

Jeg forstår godt hvad du mener Jeppe. og du skal vide at du stadig har al min respekt. De anmeldelser du laver af hip hop når hip hop er fedest, er rigtig rigtig gode, velskrevet.
for mig virker det som om du virkelig gerne vil bruge mere tid på det her, men ikke har muligheden. Og selvfølgelig er det rigtig ærgerligt. Men når der så kommer anmeldelser af de ægte perler, som du heller vil bruge tid på at anmelde, elsker jeg det. Derfor synes jeg også det er helt fint at du ikke bruger mere tid på den her plade, for den er virkelig ikke værd at bruge tid på.

Og som du selv skriver, så har vi alle en holdning til pladen før du kommer med en anmeldelse, så hvorfor skal det betyde noget at du ikke skriver mere uddybende?
Det jeg elsker ved denne blog, er at du gør mig opmærksom på alle de guldkorn der er derude, som jeg ikke kender til. Selvfølgelig også dine anmeldelser, men din karakter er jo ikke det afgørende. Hvis du anmelder en plade, jeg får lyst til at høre, kan jeg jo selv afgøre om jeg kan lide det.
Selvfølgelig er det ikke ofte at jeg hører en plade du giver 1, 2 eller 3 i karakter, men hvis det lyder som noget for mig, lytter jeg til det, og så tænker jeg ikke på om du har givet pladen 6 eller 2. Så tænker jeg over om jeg kan lide det.

Props til dig herfra Jeppe!!

JeppE sagde ...

^^ Fantastisk at høre!

Anonym sagde ...

Anonym.

Underbygger det ikke bare pointen i at anmeldelsen er ligegyldig og måske ikke burde være lavet. Kritikken går jo i lige så stor grad på omfanget af stoffet som selve anmeldelsen. Hvis den ikke er vær at skrive om, så lad være. Du siger selv du vil gøres opmærksom på "guldkorn", dermed er der ikke tale om plader til 1,5, som anmelderen ikke ønsker at bruge mere tid på en 1 linje, går jeg ud fra.
Alt smag er subjektivt ja og kræver du selv foretagere en bedømmelse, men hvis det er argumentet for at en "anmeldelse" som denne er topfin, hvad er så pointen i anmeldelser overhoved ? Altså, som du skriver, hvis karakteren ikke giver nok info, grundet variansen i smag, men selve anmeldelsesteksten giver dig et indtryk af om du synes om pladen, så er det vel uheldigt at det netop er denne der mangler.

C

Anonym sagde ...

Hej Jeppe.

Jeg synes din anmeldelse er både plat, arrogant og dybt hånende over for alle de mennesker der har ønsket en anmeldelse af pladen.
Jeg har været fast læser af bloggen i 3 år men tror jeg har stemplet ind for sidste gang. Vær lidt ydmyg overfor stoffet du anmelder og dine læsere. Der er nok arrogante bedrevidende bloggere allerede.

Mads

Anonym sagde ...

@C:

Jeg siger nævner ikke noget om, om anmeldelsen er nødvendig eller unødvendig. Det jeg kalder "guldkorn" er de albums, der måske ikke er så udbredte, eller kendte. De ukendte, ekstremt fede plader, jeg højst sandsynesligt ikke ville finde på andre måder. Lil Wayne er en person vi alle kender, og sikkert alle har en holdning til.
Jeg kan sagtens se, at min kommentar underbygger at anmeldelsen måske er ligegyldig. Men det jeg skriver i forhold til "guldkorn" har intet med denne anmeldelse at gøre.
Det handler om Jeppe som anmelder generelt.
Men det er bar min mening. Vi har alle en mening om denne slags anmeldelser, men hvis Jeppe ikke havde skrevet den, kunne han jo ikke vide om det var noget hans læsere ville kunne lide. Han bliver jo nødt til at prøve nogle ting. Han bliver nødt til at gøre som han selv føler, og han skriver at han virkelig ikke følte for at bruge tid på at anmelde.

-S

Anonym sagde ...

Hvad angår guldkornsanalogien er jeg helt med på pointen bag, synes jeg nu egentlig også fremgår af tidligere indlæg, men igen så burde han måske ikke have anmelde pladen, hvis han ikke følte for det og i stedet holde sig til "sin niche", nemlig de ikke så kendte men (for langt de fleste) kvalitetsmæssig gode udgivelser.
Desuden forstår jeg ikke helt tesen bag at det skal prøves for at se læsernes reaktion. Som et tidligere indlæg skriver, så er det jo prøvet før, uden den store begejstring var resultat.

Rasmus Kjeldgaard sagde ...

Det er en mands personlige holdninger til rapper, intet andet - et statement om man vil. Hold nu op med at forhøje Jeppe til en eller anden guru, han er for pokker da bare endnu en homie der har valgt at dele hans musiksmag med masserne, smut nu ind på metacritics og find en anmeldelse af pladen der rammer jeres egen mening, så kan I sidde der er klappe jer selv på skulderen for at være nået til enighed med en anmelder, om en plade i allerede har købt, jebus!

SørenG sagde ...

"Jeg har været fast læser af bloggen i 3 år men tror jeg har stemplet ind for sidste gang."
Hvis der ikke skal mere til, så kommer Jeppe nok ikke til at savne dig.

Anonym sagde ...

Jeg tror at grunden til at mange får Jeppe til at lyde som sådan en "guru" er at det måske bare er anmeldelser af en anden karakter han skriver. Men nej Jeppe er ikke nogen guru (no offence jeppe, men som Rasmus K skriver er du jo bare en homie der deler musikanmeldelser med os andre), han er bare en virkelig cool dude! Vi har alle en mening om Jeppe, og vi har alle vores personlige grunde til at læse denne blog. Jeg forstår ikke hvorfor der skal komme en så stor diskussion ud af, af jeg og mange andre, siger vores mening om bloggen, Jeppe og anmeldelsen.

JeppE sagde ...

Jeg foretrækker helt sikkert at blive kaldt "en homie der deler sin musiksmag" og "en cool dude" fremfor guru; for jeg ser på ingen måde mig selv som en, der er hævet over andre. Jeg vil faktisk sige, at får jeg helt oprigtigt at vide, at jeg fremstår som en sådan, så trækker jeg stikket ud.
- Det eneste jeg skriver om er jo bare hvad jeg synes er godt og dårligt. Nogen gange i dybdegående anmeldelser, der på en god dag trækker 3-4 kommentarer hjem, andre gange med to linjer, der trækker 25+ kommentarer hjem. Det glæder mig forresten inderligt, at vi kan få så megen snak ud af det.

Og @Anonym: Jo, jeg er sgu ked af at Mads stempler ud for sidste gang, men samtidig også lidt skuffet over, at det ikke kræver mere end én anmeldelse at tage den beslutning. Jeg håber naturligvis at han beslutter sig for at vende tilbage en skønne dag.

j

Anonym sagde ...

@ Rasmus K

Er der rigtigt ! Er en anmeldelse virkelig et udtryk for en personlig holdning, surprise. Det ligger jo implicit i definitionen af begrebet.
Hvem ophøjer nogle til guru, jeg ser gerne et citat ? At have en forventning omkring grundighed i arbejdet eller i hvert fald et minimum af uddybning af holdninger, er ikke helt det samme i min optik i hvert fald.
Igen hvem har sagt de ønsker en anmeldelse der matcher deres mening, jeg ser (igen) gerne et citat ? Nej, personligt ønskes det ovenstående fra min side af, såfremt jeg skal bruge min tid på det. (Og inden kommentaren kommer fra en eller anden klaphat, så ja, jeg kan bare lade være med at læse bloggen, men det her er konstruktiv kritik, ikke enten eller statements).

Anonym sagde ...

Jeg fatter ikke at folk klager. Denne plade fortjener ikke en seriøs anmeldelse da taberen der producerede den er alt andet end en seriøs kunstner. Jo mindre jeg skal hører om little wayne desto bedre er mit humør. Tak for at skåne mig Jeppe.