mandag den 9. februar 2009

Brother Ali - The Undisputed TruthHvad får man hvis man blander en myre og en albino? Svar: Noget af det pureste hiphop udgivet de seneste år.
Coktailen lyder måske umiddelbart mærkelig, men de indvolverede parter der er tale om er selvfølgelig Brother Ali og Atmospheres over-geni-producer Ant, og med det i hovedet, så er det ikke længere så mærkeligt, at albummet "The Undisputed Truth" er fyldt til brustepunktet med alt det som vi forbinder med kulturens mest stolte aspekter; beats rhymes and life.

Lydsiden er på en hvilken Atmosphere udgivelse - fan-fucking-tastisk! Hvem end der sagde at Ant var guds gave til hip hoppen og, i mine øjne, musikverdenen generelt - så havde han i allerhøjeste grad ret, for det er kort beskrevet små mirakler manden spytter ud. Musikalsk vis er han på højde med Kno i hans "A Piece of Strange" -dage. Man sidder nærmest og klapper over hvor fornøjelige og veldrejede produktioner er. Ant kan indrage alle former for instrumenter, genrer og stilarter i hip hoppen, hvilket resulterer i et utroligt varieret album, der bla byder på reggae-hiphop ("The Truth", "Freedom Ain't Free"), rock-hop ("Whatcha Got"), blues ("Uncle Sam Goddamn") og selvfølgelig de mange ærke-hiphoppede skæringer, der lugter langt væk af komplet mesterlig kunnen og gøren.

Ant som person ville højst sandsynligt ikke mænge sig med hvem som helst. Selvom Atmosphere bevægelsen er underground på et mainstream plan, så er han stadig en heavyhitter pt, så det er ikke alle der får fornøjelsen af at være under hans behandling. Ikke tilfældigt at Brother Ali er endt som samarbejdspartner med Ant, for han er på samme højde med Slug; politisk og poetisk leveret med de mest forrygende flows. Brother Ali er en stjernelyriker, og enkelte numre på albummet står frem som lyriske milepæle i vores hiphop univers. Og hvor er det dejligt at høre en kunstner der er så ærlig, oprigtig og sandfærdig som Ali. Man kommer meget tæt ind på ham, og det bliver ofte meget smerteligt, på en smuk måde, som fx på "Faheem", der er en sang til hans søn:

"I just pray you don't remember us sleeping on the floor /
and me cleaning mousedroppings out of your toys.
It took alot of hard work for us to get where we at /
and young man we ain't quittin' at that.
Just know it hurts me to death when I leave and go tourin' /
i'm scared that it might make you feel unimportant.
But our bond is so strong that the moment I get off /
we seem to pick right back up where we left off.
I try to say that I do it for you /
but in my heart I know that's not entirely true.
So if I ever come home and feel that I've hurt us as friends /
I swear to god that I'll never tour again."


...Stolthed er aldrig blevet præsenteret bedre.
Og sådan er Ali mere eller mindre hele vejen igennem. Der er ikke så meget at sige, "The Undisputed Truth" er ubenægteligt en must-buy.
- Hvis du, læser, på noget tidspunkt har troet på mig som anmelder, og købt et album ud fra en af mine anmeldelser, så vil jeg sige, at "The Undisputed Truth" er et af de albums, som du uden tvivl vil være lykkelig over endelig at få købt. Skulle du dog stadig være i tvivl på nuværende tidspunkt, så lyt til de 3 sange nedenunder, og så se at få købt det album!!

"Take Me Home"
"Uncle Sam Goddamn"
"Pedigree"5.5/6


4 kommentarer:

Jeta sagde ...

Endelig kom der en anmeldelse af dette fantastiske album!! og må sige du har gjort det godt,, Brother Ali er genial og hvis man endnu ik har hørt hans tidligere albums burde man gøre det !!

Christian H sagde ...

Fedt album, Brother Ali er klart en af de bedste rappere lige nu. Han har en vis oprigtighed i hans stemme der blandet med hans melodiske flow bare gør at man ikke kan andet end at lytte efter:)

Ecko Leader sagde ...

Jeg købte the undisputed den dag den udkom... I guess I'm a sucker for Rhymesayers. det er helt sikkert et fedt album, men prøv og hør "Shadows on the sun" så har du lige en anmeldelse med en klar 6'er mere i samlingen ;)
jeg er ked af at min anmeldelse ikke er kommet frem med Last Emp og atmosphere, men du skal nok få dem inden for den nærmeste tid.. Sidder nemlig nede i Kina nu og skal lige have nydt det sidste inden jeg kommer hjem... men keep up the good work! Du aner ikke hvor rart det er at have en side som den her, når det hele bliver lidt ensomt og trist hernede, så er det godt man altid kan fordybe sig i musikken istedet for

Jeta sagde ...

Prøv at checke det nye album ud "The Truth Is Here EP" Man bliver slet ik skuffet, bla, med nummeret Philistine David..