torsdag den 20. oktober 2011

Sabzi - Parthenia


Sabzi har altid sørget for at være en travl mand, og nu er han på banen igen, midt under Blue Scholars' omfattende Cinématropolis tour.
Parthenia er et instrumental projekt, og selvom det ikke er faktum, så skyder jeg på, at produktionerne herpå er rester fra indspildnings-perioden op til både Cinématropolis og Aporia: In These Streets (det seneste udspil fra ::MADE:IN:HEIGHTS::, - hans projekt med sangerinden Kelsey), som så er blevet gjort en smule mere instrumental-venlige. Kender man Sabzi og hans håndværk, så bør man føle sig hjemme iblandt de mange lag af melodiske detaljer, elektronisk synth, organiske trommer og eksperimenterende minimalisme.
Parthenia er ikke noget bragende storværk, men de lune og fængende produktioner - skabt med den vanlige gøren og kunnen i absolut topklasse - resulterer i nogle yderst gæstfri lydlandskaber, som kort beskrevet er rigtig lækre. De fungerer fortrinligt som baggrundsmusik til adskillige lejligheder, for Parthenia er både behagelig, men der er også godt gang i den på flere numre. Tag f.eks. "ur a hella flake, bro", hvor Sabzi igen har leget med sin vocoder over haiku trommer og diverse computer-lyde. Eller den noget nært mesterlige "Quimbara Wang", hvor Sabzi jonglere med talrige lynhurtige trommer, lyde, effekter og vokalsamples, som kun Sabzi kan. Produktionerne på f.eks. "Purbasha", "Larkeeee" og "Colossal Mass" er så finpudsede og udsøgte i deres væsen, at de egentlig bare mangler noget lyrik for at være plade-klar.

Det er sjældent at jeg for alvor imponeres over instrumental-udgivelser, og selvom der stadig er lang vej fra Parthenia til toppen, så har jeg godt nok været glad for Sabzi's lille lækkerbisken her. Man kan købe den digitalt over Sabzi's bandcamp, og selvom man bare skal "nævne en pris" - uden minimum - så vil jeg opfordre jer til ikke at være nærige! Den mand her fortjener sgu de skejser. K-ø-b her.

mellem 3.5 og 4 (det altid svært med instrumental-udgivelser) ud af 6

- Jeppe Barslund

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

wtf er haiku trommer?

JeppE sagde ...

Undskyld, en lille typo herfra. De hedder taiko trommer.

"taiko" betyder vist nok bare 'tromme' på japansk. Der er en wiki-artikel om dem her:

http://en.wikipedia.org/wiki/Taiko

Sabzi begyndte at anvende taiko-trommerne da Oof! EP'en kom ud, og trommernes kendetegnende lyd høres klarest på "Bananas" fra den EP, - et af duoens bedste numre i min bog

j.