søndag den 5. juni 2016

Sheisty Khrist x LoFidel - "Havana Nights (Kno Remix)"


Sidste år udgav Sheisty Khrist og LoFidel albummet Cold Winter. Et snusket, lo-fi-præget og analogt indspillet album, hvor 70'er-rock- og soulsamples udgjorde fundamentet for LoFidel's nedbarberede og uhyre effektive produktioner. Sheisty Khrist, der endnu ikke har udgivet et reelt solo-album, men som alligevel nyder godt af et status som en af Kentucky's fremmeste rappere, blandt andet på grund af hans flittige samarbejde med QN5-lejren, udviser forrygende evner udi komplicerede flows og ubesværede multirim. Nummeret "Running" er at finde på Leftovers2015, så den har nogle af jer måske hørt, men numre som "Superman 75" og "Adderall" skal ligeledes opleves. 

I år er der så udkommet en lille 7" vinyl med to remixede numre fra Cold Winter albummet, hvor Kno's remix af nummeret "Havana Nights" på godt gammelt dansk må siges at sparke røv. Den mørke og tunge produktion er klassisk Kno, med en dyb basgang og liveinstrumenterede trommer, der, som Sheisty Khrist selv formuleret det, "kicks like a mule!". Rappen ligger akkurat så godt, hvis ikke bedre, over Kno's mørktonede kæberasler:

"These niggas killed God though and made a Christ /
These niggas killed God, yo, and made a Geist /
I was told a man's mind was his greatest vice /
That's why he had to kill God, but he made a Sheist"


Det andet remix, der er at finde på vinylen, remixet af "Superman 75", har J-Live stået for. Dette nummer skal man dog købe vinylen for at få adgang til, og denne, vinylen, er desværre ganske krydret. En 350-400 kroner er man nødt til at slippe for disse to numre (når porto og told medregnes). Man er altså nok nødt til, virkelig at købe præmisset om, at man støtter undergrundsartisterne direkte, og derved erhverver sig musik i den gode sags tjeneste. Tjek det ud her. 

- Jeppe Due Barslund

Ingen kommentarer: