søndag den 3. april 2016

LEFTOVERS2015 Booomerang-kampagne status: 8000 kr,- indsamlet


Der er blevet indsamlet (lidt over) 8000 kroner til Leftovers2015 booomerang-kampagnen, hvilket udløser, at jeg afslører et nummer fra pladen. Klik dig ind på kampagnen HER og giv et bidrag. Mange tusinde tak til jer, der har været inde og støtte.

"Get Along"

Elements of Music, måske bedre kendt som EOM, er en fabelagtig producer. Så er dét slået fast. EOM har efterhånden mange års anciennitet som beatmager til diverse undergrunds-helte, og har med små men træfsikre skridt opbygget et imponerende CV. Et par uafviselige nedslag i producer-resuméet tæller hans og Wax's "Music & Liquor" fra deres Liquid Courage, ScienZe's "Charlie Brown" fra hans hemmeligholdte undergrunds-klassiker Ella og Shad's højenergiske nakkekrave-certificerede banger "Yaa I Get It" fra TSOL pladen. Overvej lige en alsidighed i de tre beats! EOM spænder vidt og mestrer et hav af lyde og stilarter indenfor hiphop-genren. Hans producer-album Sunrain fra sidste år var mere end rigelig bevis på dette. Her blev man forkælet med alt fra deliciøse og sjælfulde produktioner som fx "Hello" og "I Don't Know", til balstyriske ryghvirvel-knækkere som "Sound Solution". Et højst anbefalelsesværdigt album, hvor det højeste højdepunkt kommer i form af "Get Along". Trommerne slentrer støver afsted, den fyldige basgang duver med og pianoet klimprer sygeligt melodiøst. I baggrunden gemmer sig et subtilt og effektivt vokal-sample, og bluesguitaranslaget i omkvædet, der fortsætter sporadisk ind i tredje vers, er den ultimative prik over i'et. Det gynger frækt, det er lunt og lækkert, og man kan næsten høre det gode sommervejr banke på døren når "Get Along" glider ud af højtalerne. 

Blu rapper på tredje vers, hvilket han gør fornemt. Der er noget befriende og forløsende i den umiddelbarhed der præger hans vers. Den dybe tallerken bliver absolut ikke opfundet, men til sådan et labert beat skal der heller ikke tænkes store, dybe tanker. Der lægges mere op til, at man ruller kalechen ned og kører sig en tur fra Sunset Boulevard til Santa Monica og bare nyder livet. Det skulle ikke undre mig, om Blu's vers blev skrevet på præcis sådan en køretur. 
     Af gæsterne på nummeret er det dog heller ikke Blu, der er i fokus, men allestedsnærværende Anderson .Paak. Hold nu fast for et skelsættende 2015 han havde! Da Dr. Dre udgav Compton, som stjal hele verdens spotlys, og der viste sig at være et DJ Premier produceret nummer på, var der ingen der havde regnet med, at stort set ukendte Anderson .Paak ville løbe med al opmærksomheden. Med en komplet unik vokal og utrolig skarpt skrevne vers og omkvæd, endte Anderson .Paak som den helt store vinder. Han medvirkede på yderligere fem af pladens skæringer, og i kølvandet på Compton var han overalt at finde, med langt flere features end man kan tælle på begge hænder og fødder. Blandt de bedste bør man nævne Kush Moody's "New Days", Jonwayne's "Green Light", White Boiz's "Bloomingdales" og sidst men for Guds skyld ikke mindst Busdrivers genistreg "Worlds to Run". På EOM's "Get Along" er Anderson .Paak dog ikke blot en feature; han er den udvalgte til at besmykke instrumentalen med sin vokal, og lad os da bare blive enige om, at han leverer varen. .Paak føler sig tydeligvis hjemme over EOM's bagende beat, hvilket kommer til udtryk i en henslængt magelighed, der ligger godt til hans vokal, og som komplimenterer produktionen helt fantastisk. Det burde nu heller ikke komme som en overraskelse, at EOM og Anderson .Paak har god kemi. "Get Along" er langt fra deres første musikalske bekendtskab. De har et længerevarende venskab og samarbejde bag sig, primært fra dengang Anderson .Paak gik under navnet Breezy Lovjoy. Lyt bare til EOM's (i øvrigt yderst fornøjelige) ForAllWeKnow. Nå, nu ikke mere mig der snakker - lad musikken spille!  


Wrong or right
Wrong or right

My sweet Chiquita be the fruit of my eye
Like Tetarelli at the peak of the 90s
We at the beach, she put her feet in the tide
I don't wanna be God, I'm just one of the guys
My candy apple won’t ya save me a slice
I mean the truth with ya pants
I won ya two teddybears
And got ya home before the strobe lights
Now run along won't you, there's nothing wrong with you
My baby Stacy put the blue in the vibe
She changed the mood of the town, I play the music she likes
And when you groove, it hits the room right
It keeps the fellas aroused, it keeps the ladies enticed
Wouldn't you know that I'm the only one
I wouldn't call if divine, I'm enjoying the ride
Though you're nothing but a low life
I get along with you wrong or right

I get along with you whether wrong or right

My lady Debbie got the shape of a pear
She throw the cake on my lap and told me take what I can
She separated but the breakup was bad
So every time that we smash I catch the guilt from her past
Like Sandra Bullock at the peak of the 90s
You know my speed wasn't fast, I was busting on dash
I couldn't keep up but I keep her in mind
I have to holler when my money's right
My sweetie Vicky always giving me grief
She said I love her and leave, I said I know what you mean
My tenderoni know I have to go and soften the meat
I throw a slab on the pan and watch it pop on the grease
I said I am what I am, I feel the tension increase
You say I'm just like my dad, I can't disagree
It's just the simplest things like a dog on a leash
I get along with you long as you don't bite me

I get along with you whether wrong or right

Is it another one, two
Yo, what we gon' do when your dreams come true
Will you stick like glue or act brand new
Brand new being hairdo with your new air
I blew a square on the roof
Sweet and sour you, spend an hour with the truth
I let the flower choose
Yo, I couldn’t if I was you’s on your down time
Come around five, we can groove
Weekend nudes for when you're in the mood
Polo by the pool
Yo, take you to SoHo for the food
And so you're grown, now it's cool on your own like
I ain't gotta take you to school
Hold your hand, I'm your man, I can do
Yo, what you doing later on
Let's live a little bit, I'm tryna write a song
I know I'm wrong but umm
You know my arms strong my love
They go all night long, let's get it on

Whether wrong or right
I get along with you whether wrong or right

Kampagnen er tæt på at være i mål! Der er én dag til deadline og der mangler i skrivende stund 13,64%. Klik dig ind på kampagnen via DETTE LINK og vær en del af de sidste 13,64%. 

- Jeppe Due Barslund

Ingen kommentarer: