mandag den 30. november 2009

Abstract Rude - Rejuvenation


Rejuvenation, der er Los Angeles rapperen Abstract Rudes debutalbum for Rhymesayers, fik en noget lunken modtagelse i USA. Produktionen fik kritik for at være for slap og ensformig, lyrikken fik kritik for at være uinspirerende, og hele pladen fik kold og kynisk kritik for ikke at være ungdommelig nok.
- Jeg synes Vitamin D's produktioner er top notch. Der er en tydelig rød tråd af groovy guitar riffs, gyngende basgange, organisk-inspirerede trommer og et hengemt snert af atmosfæriske lydtæpper. Nej, det nyeste nye super-beat bliver ikke fremstillet, men en god håndfuld produktioner kan fremhæves som herligt nakkeruskende og melodiske, på grænsen mellem det rå og det mainstream. "The Conch" ligger en god musikalsk baggrund for Abbeys brillante levering, der viser, at hvis han gider, kan han være et bæst på mic'en. Jeg må muligvis se mig nødsaget til at give de Amerikanske anmeldere ret i, at han for sjældent lukker dette bæst ud, men selv hans ringeste præstationer fremstår i mine ører interessante. Og Rejuvenation er da langt fra blottet for top præstationer, - "Is What It Is" skal nok tilfredsstille selv de allermest kræsne. Min personlige favorit "TV Show" har ligeledes være i seriøs rotation på pod'en her på det sidste, og vil være det en god rum tid endnu.

I mine øjne er pladens store force "one-mc-one-dj" -følelsen. Vitamin D's stil er som sagt let genkendelig, og selvom der umiddelbart ikke er den store variation, er der talrige detaljer, der i sidste ende giver de forskellige tracks tilstrækkelig personlighed. Og Abbey holder altså! Den dybe tallerken bliver ikke (gen)opfundet på Rejuvenation, men han flower fornemt, og hans rap-røst er svær at blive træt af. Eneste gæster på pladen er Aceyalone og Myka 9, der sammen med Abstract gendanner Haiku D'Etat for en kort stund, på et af pladens absolutte perler, "Thynk Eye Can".Rejuvenation er ikke sønderligt ambitiøs, men som man siger nogengange, less is more, og for mig er dette album ganske simpelt bare sprød hiphop bagt fra en simpel opskrift.

4/6

Ingen kommentarer: